Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Schimbare importantă pentru toți utilizatorii de smartphone-uri. Decizia UE este deja obligatorie

Comisia Europeană obligă controlorii de acces desemnați la nivelul UE să respecte de acum obligațiile prevăzute de Regulamentul privind piețele digitale și oferă mai multe facilități utilizatorilor.  

Astfel, este vorba de Apple, Alphabet, Meta, Amazon, Microsoft și ByteDance, cei șase controlori de acces desemnați de Comisie în septembrie 2023.

„Scopul Regulamentului privind piețele digitale este de a face piețele digitale din UE mai competitive și mai echitabile. Acesta stabilește noi norme pentru 10 servicii de platformă esențiale definite, cum ar fi motoarele de căutare, piețele online, magazinele de aplicații, publicitatea și mesageria online, și oferă noi drepturi întreprinderilor și utilizatorilor finali europeni”, se arată într-un comunicat de presă al Comisiei Europene.

Oportunități pentru utilizatori

Utilizatorii comerciali care depind de serviciile controlorilor de acces pentru a ajunge la clienți au mai multe oportunități, potrivit regulamentului privind piața digitală.

Citește și
Diferențele dintre telefoanele Samsung și Android și de ce apare confuzia la nivelul utilizatorilor obișnuiți
Diferențele dintre telefoanele Samsung și Android și de ce apare confuzia la nivelul utilizatorilor obișnuiți

Astfel, ei vor putea beneficia de: un tratament echitabil și de condiții de concurență egale atunci când concurează cu serviciile controlorilor de acces pe platformele acestora; să își vândă aplicațiile prin alte canale decât magazinele de aplicații ale controlorilor de acces; să promoveze oferte și să încheie contracte cu clienți în afara platformei controlorilor de acces, etc.

În ceea ce privește clienții, ei vor putea alege alte magazine și servicii de aplicații decât cele oferite de controlorii de acces; să obțină un control mai bun asupra datelor lor prin posibilitatea de a decide dacă controlorii de acces le pot conecta conturile și, ca urmare, le pot urmări și combina datele cu caracter personal între diferite servicii sau să folosească servicii alternative de identificare electronică sau de plată în cadrul aplicației.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult