Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Români prinși într-un incendiu amplu de vegetație în Kusadasi, Turcia. „Toată lumea era panicată, toată lumea țipa”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Incendiile puternice de vegetație pun în pericol viața turiștilor și în această vară. În stațiunea Kușadasî, din Turcia, unde sunt și mulți români, focul s-a apropiat amenințător de zonele locuite.

Oamenii stau cu frică și se gândesc la ce este mai rău. Unii turiști și-au făcut deja bagajele și-au plecat imediat din zonă cu prima cursă disponibilă.

Alții așteaptă ca situația să se liniștească. Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional!

Flăcările puternice s-au aprins sâmbătă în pădurile din apropierea stațiunii Kusadasi, Turcia.

Turiștii - unii dintre ei români - au văzut fumul dens de la distanță și s-au gândit la ce este mai rău, mai ales că incendiul se apropia amenințător de zonele locuite.

Turist: „Fum înecăcios așa, nu puteai să respiri. La recepție ni s-a spus că o să ne anunțe, că o să ne anunțe, dar nici ei nu... erau cam speriați, nu prea știau ce să spună.”

Citește și
incendiu bloc galati
Incendiu violent într-un bloc din Cluj-Napoca. Mai multe persoane s-au autoevacuat

Mulți oameni au luat decizia să-și scurteze de urgență concediul și au plecat cât mai departe de haosul creat de foc.

Doina Cantaragiu, turistă: „Nu aveai ce să aștepți că s-a-ntins peste tot. Am pus repede bagajele în mașină, toată lumea era panicată, toată lumea țipa. Copiii noștri s-au speriat, s-au intoxicat cu fum că nu mai puteau să respire cum trebuie”.

În schimb, unii au ales să rămână. Spun că au bagajele pregătite și așteaptă să vadă cum evoluează situația din regiune. Între timp, pompierii duc o luptă continuă cu flăcările.

Turist: „Erau 5 sau 6 elicoptere, tot veneau și luau apă din mare. Sunt autocare multe în fața hotelului. Mi-am făcut bagajul, tot, în caz de ceva.”

Incendiul de vegetație a afectat trei provincii din Turcia, iar un sat a fost evacuat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult