Modifica setarile cookie
Toate categoriile

FOTO. Celebrul regizor Tim Burton a fost la Festivalul de Teatru de la Sibiu

Regizorul american Tim Burton a fost prezent, sâmbătă seară, la Festivalul de Teatru de la Sibiu. Celebrul cineast a urmărit piesa "Faust", regizată de Silviu Purcărete.

Regizorul american se află în România pentru 6 luni timp în care filmează în mai multe locuri din țară pentru serialul "Wednesday" - o adaptare a poveștii "Familia Adams".

Potrivit News.ro, Tim Burton a fost invitat în România de ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, şi de directorul festivalului de teatru de la Sibiu, Constantin Chiriac.

 

„Faust”, producţie a Teatrului Naţional „Radu Stanca”, adaptare a textului lui J.W. Goethe, este un spectacol multipremiat şi a fost prezentat în numeroase evenimente internaţionale, precum Festivalul „Goethe” de la Frankfurt în 2008 şi Festivalul Internaţional de Teatru de la Edinburgh 2009.

Rolul principal este interpretat de Ofelia Popii, premiată de UNITER, în 2008, pentru interpretarea sa.

Citește și
fits
Festivalul internaţional de teatru începe la Sibiu. peste 2.000 de artiști din 38 de țări vor fi prezenți

 

Tim Burton este cunoscut pentru filme ca „Edward Scissorhands”, „Batman”, „Batman Returns”, „Ed Wood”, „Mars Attacks”, „Corpse Bride” şi „Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street”.

 

„Wednesday” este unul dintre puţinele seriale din cariera lui Burton, care a primit de-a lungul carierei două nominalizări la Oscar şi a fost recompensat cu un Glob de Aur şi un premiu Emmy. El a mai regizat episoade din „Alfred Hitchcock Presents” şi a fost producător executiv al serialului animat „Beetlejuice”.

Duminică seara în cadrul Festivalului de Teatru de la Sibiu, oamenii au fost invitați la un concert susținut de trupa „Subcarpați” în Piața mare, dar și la un spectacol de acrobație, susținut de artiști italieni.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult