Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vara s-a întors câteva zile. Reacția unor olandezi la temperaturile ridicate din România

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vara s-a întors la noi pentru câteva zile, iar cei care au plecat acum în vacanță se simt ca la început de iunie.

Deși în mod normal octombrie aduce ploi reci, în vestul și sudul țării au fost 28 de grade, așa că oamenii au ieșit la plimbare în mânecă scurtă.

La malul mării, temperatura aerului nu scade sub 20 de grade. Soarele este blând, briza călduţă, aşa că turiştii şi localnicii s-au bucurat de vremea bună.

Turiştii care s-au plimbat pe faleza Cazinoului au admirat şi un delfin jucăuş care făcea salturi în portul Tomis. Pe faleză i-am întâlnit şi pe câțiva tineri din Olanda, care filmează un documentar.

Olandez: Este un oraş foarte frumos, cu structuri foarte frumoase şi ne place foarte mult. Reporter: Şi aveţi şi o zi frumoasă?! Olandez: Da! Da! Vremea e minunată! Noi suntem din Olanda şi plouă tot timpul. În Olanda, sunt 4 grade, iar aici cred că sunt 24 de grade.

Citește și
Cum fi vremea în luna octombrie
Temperaturi neobișnuite pentru octombrie. Cum va fi vremea în următoarele zile

Vremea este perfectă şi pentru pescuit, dar cei care vor să facă baie în mare au nevoie de costume de neopren, atrag atenţia salvamarii. Apa are doar 17 grade.

În vestul ţării, la Timişoara, termometrele au arătat 26 de grade! Aşa că oamenii au scos din dulapuri ţinutele de vară şi s-au aşezat la terase.

Şi clujenii s-au bucurat de cele 23 de grade de la mijlocul lunii octombrie. Terasele şi parcurile au fost pline. Vreme caldă vom avea toată săptămâna.

Silvia Barbu, Director Meteo Banat-Crișana: "Maximele se vor situa între 23 şi 28 de grade, neobişnuite pentru a doua decadă a lunii octombrie, iar minimele chiar peste 10 grade. E o masă de aer tropicală care este stabilă."

Cum temperaturile sunt peste media normală a lunii octombrie, pomii au înflorit, iar unele plante au dat rod pentru a doua oară în acest an.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult