Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Răspunsul dat de Speranța Cliseru, după ce a ordonat intervenția în forță a jandarmilor

Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, a refuzat să ofere un punct de vedere cu privire la intervenţia în forţă a jandarmilor la mitingul de vineri seară din Piaţa Victoriei, invocând că pe rol a fost deschis un dosar penal.

”Vă facem cunoscut că informațiile solicitate fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, fapt pentru care, organele penale au competența furnizării diferitelor informații din dosarul aflat spre instrumentare”, se arată într-un comunicat al Prefectului Municipiului București, după ce i-a fost cerut un punct de vedere de Știrile Pro TV.

Speranța Cliseru a ajuns Prefectul Capitalei din postura de consilier personal al primarului Capitalei, Gabriela Firea.

Anterior, Speranța Cliseru a fost administrator public al orașului Voluntari, al carui primar este Florentin Pandele, sotul Gabrielei Firea.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, afirma sâmbătă că intervenția în forţă a jandarmilor la mitingul de vineri seară din Piaţa Victoriei a fost aprobată, prin ordin, de prefectul Capitalei.

Citește și
protestatar cautat
Ce a declarat la poliție bărbatul acuzat că a furat arma femeii-jandarm agresate

El a informat că Ordinul prefectului a fost emis vineri la ora 23:11, ca urmare a comportamentului agresiv al unei părţi dintre protestatari.

"Conform prevederilor legale în vigoare, prefectul este cel care aprobă intervenţia în forţă a jandarmilor. Aseară, pe baza informaţiilor existente şi a comportamentului agresiv al unei părţi a celor prezenţi în piaţă, Jandarmeria a primit aprobare să intervină în forţă la ora 23:11", a precizat Militaru.

Peste 400 de oameni, protestatari şi jandarmi, au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar unii dintre aceştia au ajuns la spital, după protestele violente înregistrate vineri seară în Piața Victoriei din capitală.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult