Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Protestul polițiștilor de la Constanța. Oamenii acuză schimbările: „Conceptul de reorganizare este secretizat”

Zeci de polițiști au protestat ieri în fața Inspectoratului din Constanța. Sunt nemulțumiți de condițiile de muncă, dar și de reorganizarea ce a urmat tragediei din localitatea 2 Mai - când doi tineri și-au pierdut viața.

Mai mult, spun ei, lipsește personalul. Prea puțini trec examenele de angajare, așa că la vară ne vom întâlni pe litoral inclusiv cu agenți aduși din ale județe.

După tragedia de la 2 Mai, în urma căreia doi studenți au fost uciși, ministrul Afacerilor Interne a anunțat că va reclădi Inspectoratul de Poliţie Constanța, din cauza neregulilor grave descoperite.

Nicolae Ababei, agent șef Poliția Năvodari: „Este vorba despre modificarea programului de lucru, program care este de 12-24 cu 48 liber, se dorește să se treacă la programul de 8 cu 16, ceea ce din cauza lipsei de personal nu va fi ceva fezabil”

Florin Paraschiv, președinte Sidepol Constanța: „Conceptul de reorganizare este secretizat. Noi nu am avut acces să îl vedem, ce conține și motivația care a stat la baza reorganizării”.

Citește și
Preot
Un preot din Constanța a refuzat să spovedească o femeie de 87 de ani, venită în cârje. Motivul este halucinant

Reporter: V-au transmis ceva șefii dvs?

Florin Paraschiv: „Nu, noi nu știm.”

Agenții se plâng și de lipsa personalului, care duce - spun ei - la un timp de reacție mult prea mare.

George Popescu, Poliția Medgidia: „Vara trecută, iunie, iulie august, am muncit și 7 zile la rând schimbul 3. Schimbul trei de noapte, și am avut doar 2 zile după libere. Efectiv nu mai puteam, frânt de oboseală.”

Litoralul are cel mai mare deficit de agenți. În martie, IPJ Constanța a scos la concurs 314 posturi. Dacă în alți ani erau 10 candidați pe un post, acum abia dacă se mai găsește unul.

Nici din sursă externă nu se găsesc oameni potriviţi. Pentru cele 314 posturi s-au înscris puțin peste 1.100 de candidați, din care au rămas doar 130.

Dumitru Bîltag – șeful IPJ Constanța: „Din noiembrie până la zi, au fost încadrați în cadrul inspectoratului un număr de 200 de polițiști. Vom repeta procedura.”

Protestul va continua și în următoarele zile.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult