Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prețul benzinei în Europa. Pe ce loc se situează România

România este a doua țară cu cea mai ieftină benzină de pe „Bătrânul Continent”, potrivit ultimului Buletin Petrolier Săptămânal al UE, emis în octombrie 2021.

 

Țara noastră ocupă a doua treaptă a podiumului european în ceea ce privește cea mai ieftină benzină Euro-Super 95 de pe continent, după Bulgaria. Așadar, conform ultimului Buletin Petrolier Săptămânal al UE, prețul unui litru de benzină în România este de 1,23 euro, în vreme ce în Bulgaria este de doar 1,14 euro. Pe locul al treilea se situează, la egalitate, Slovenia și Polonia, ambele cu 1,28 euro/litru.

La polul opus, cea mai scumpă benzină din Europa se regăsește în Danemarca, unde un litru costă 1,77 euro, țară urmată la acest capitol de Finlanda (1,74 euro/litru) și de Suedia și Grecia, ambele cu 1,71 euro/litru. Lista completă poate fi consultată AICI.

Mai mult, carburanții au atins valori record pe piața românească, iar experții se așteaptă ca aceste majorări să atragă un nou val de creșteri de prețuri la toate produsele. În ceea ce privește benzina premium din țară, aceasta a depășit pragul de 7 lei pentru un litru. În acest moment, în Capitală, un litru de benzină premium se vinde cu preţuri cuprinse între 6 lei şi 14 bani şi 7 lei şi 7 bani.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult