Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Patriarhia Română nu vrea educaţie sexuală în şcoli: Un atentat asupra inocenţei copiilor

Patriarhia Română a criticat marți educația sexuală din școli, numind-o „un atentat asupra inocenței copiilor” sau „deformatoare de firesc”.

Patriarhia Română consideră că educația sexuală este „obiectul unor mari presiuni ONG-istice şi partinice pentru introducerea ei într-o programă şcolară deja asfixia(n)tă, ignorându-se sau sfindându-se inclusiv voinţa părinţilor şi drepturile lor constituţionale de a decide asupra educaţiei propriilor copii”, conform News.ro.

Instituţia consideră că încadrarea în mod obligatoriu a elevilor în programe de educaţie sexuală reprezintă un atentat asupra inocenţei copiilor, împiedicând dezvoltarea lor firească şi marcându-i pentru întreaga viaţă.

Amplul comunicat transmis începe prin a remarca faptul că există deja în şcolile din Romania materii, în afară de Biologie, al căror conţinut este „perfect adecvat predării noţiunilor necesare elevilor pe teme legate de sexualitate” - Consiliere şi dezvoltare personală, Educaţie pentru sănătate; Pregătiţi pentru viaţă. Educaţie pentru viaţă şi comunitate; Adolescenţă şi autocunoaştere; Mai întâi caracterul.

Sunt aduse în discuţie documente ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), considerate detestabile, iar ca susţinătoare ale argumentelor, articole din Constituţia României, Legea privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului şi Legea educaţiei naţionale.

Citește și
Un sfert dintre mamele minore din UE sunt în România. Importanța educației sexuale în școli
România stă mai prost la educaţie sexuală ca Botswana. Suntem, însă campionii UE la mame minore şi boli venerice

„Patriarhia Română, dar şi celelalte Biserici din România, pledează ferm pentru disocierea programelor şcolare de orice tip de ideologie, precum «ideologia de gen» sau de «recomandările» ideologizant-alienante cuprinse în Documentul Biroului Regional OMS pentru Europa şi BZgA, intitulat «Standarde pentru educaţia sexuală in Europa - un cadru pentru factorii de decizie politică, specialişti şi autorităţi din domeniul educaţiei şi sănătăţii»”, a anunțat Patriarhia.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult