Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nota 1 pentru copiat. Un profesor de la Școala de Agenți de Poliție Câmpina a fost acuzat că a fraudat un examen de promovare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Situație jenantă la Școala de Agenți de Poliție din Câmpina, unde un cadru didactic este acuzat că ar fi copiat la un examen de promovare.  

Comisia i-a dat nota 1, după ce a vizionat imaginile înregistrate de camerele de supraveghere.

Polițistul contestă decizia examinatorilor și spune că a avut o lucrare bună, evaluată inițial la 9.40, pentru că a învățat pe rupte.

Școala de Poliție din Câmpina a organizat un concurs pentru ocuparea a nouă posturi vacante la catedra de pregătire juridică și criminalistică. 11 candidați s-au înscris la acest examen. Printre ei și un ofițer de 33 de ani care lucra deja în cadrul școlii ca instructor de trageri.

Lucrarea sa a atras atenția comisiei de concurs pentru că era prea bună. A fost notată inițial cu 9,40, după care examinatorii au cerut imaginile video din sala de examen.

Citește și
Poliție
Fost polițist, găsit mort în camera de hotel, în Târgu Jiu. Ce le-a spus soția sa anchetatorilor

Beatrice Melinceanu, purtătorul de cuvânt al Școlii de Poliție Vasile Lascăr Câmpina: „Acesta au fost vizualizate, iar comisia de concurs a constatat că ofițerul în cauză a fraudat în mod evident și repetat prin copierea rezultatelor de la un alt candidat prezent în sală”. Așa se face că la afișarea rezultatelor finale polițistul a primit nota 1 și a fost eliminat din concurs.

Inspectorul susține însă că a învățat temeinic pentru testul grilă cu 60 de întrebări.

Inspector principal de Poliție: „Am învățat aproximativ o lună și jumătate”.

R: Și cum vi s-au părut întrebările?

Inspector principal de Poliție: „Întrebările au fost foarte dificile pot spune. Supravegherea a fost una strictă și corectă și tocmai de aceea consider că în instanță îmi voi putea proba nevinovăția”. Chiar dacă se va dovedi vinovat, ofițerul - care ocupă în continuare funcția pe care o avea și înainte de susținerea examenului - riscă doar o mustrare scrisă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult