Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Au fost deshumate două femei care au murit în azilul groazei din Bărdești. „Nu îmi vine să cred așa ceva”

Your browser doesn't support HTML5 video.

La mai bine de patru luni de când au fost descoperite ororile din centrul pentru persoane cu dizabilități din Bărdești, Mureș, apar noi semne de întrebare pentru anchetatori.

Luni au fost deshumate două persoane, care au murit anul trecut, foste beneficiare ale centrului respectiv.

Luni, în cimitirul din localitatea Bărdești, anchetatorii și medicii legiști au participat la deshumarea celor două femei. Potrivit unor surse din anchetă, solicitarea a fost făcută în cadrul dosarului care are în vizor azilul pentru persoane cu dizabilități, unde în vara acestui an, oamenii erau ținuți în condiții mizere.

Cele două persoane în cazul cărora a fost aprobată deshumarea au murit anul trecut. Oamenii din localitate încă sunt șocați de toate dezvăluirile făcute în centrul respectiv.

Bărbat: „Să le fie rușine că își bat joc de oameni, nu au grijă de ei. Își pun la bătaie toată pensia, din câte știu primesc bani și de la stat. Aici chiar specialiștii trebuie să vină să cerceteze și să aibă o explicație. Erau cu dizabilități, care erau mai tineri, dar mai erau și bătrâni”.

Citește și
Frontiera Finlanda Rusia
Finlanda îşi închide întreaga frontieră cu Rusia pentru a opri „invazia”. Armata și Poliția au ridicat bariere temporare

Bărbat: „Nu îmi vine să cred așa ceva, ce s-a întâmplat. Și noi am avut un șoc și nu vrem să mai treacă nimeni prin așa ceva”.

În centrul din Bărdești, în luna iulie au fost găsite mai multe persoane grav bolnave, ținute în condiții inumane în subsolul clădirii. Azilul avea licență doar pentru cazarea a 20 de persoane, dar acolo erau internate mai multe.

Cazul se află în atenția procurorilor DIICOT.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult