Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Moş Nicolae a lăsat, azi-noapte, daruri în ghetele copiilor. De unde vine tradiția

Your browser doesn't support HTML5 video.

Moş Nicolae a lăsat daruri în ghetele copiilor. A fost o seară plină de emoții pentru cei mici, care s-au purtat bine toată ziua și şi-au curățat încălțările, pentru ca Moşul să nu îi uite.  

Strigăte de bucurie au răsunat în case, semn că cei mici au fost cuminți. Este drept, unii au găsit și nuieluşe în ghetuţe.

Două surori, Antonia și Petra din Sibiu, nu au fost chiar așa de cuminți cum și-ar fi dorit mama și tata, dar pe Moș Nicolae l-au așteptat pregătite.

Pe ultima sută de metri au încercat ca toate micile năzbâtii să fie șterse din istoricul ultimelor luni. Și-au lustruit ghetuțele din timp și pe Moș Niculae l-au așteptat cu o mică gustare.

Cum ora de culcare se aproapia, au promis încă o dată că sunt cuminți, poate, poate le aude moș Nicolae și le crede. Nu de alta, dar lista de cadouri este lungă. Moșul a venit tiptil, odată ce luminile se vor stinge.

Citește și
Surprize de Mos Niculae daca iesi in oras. Ce facem in acest weekend
Surprize de Mos Niculae daca iesi in oras. Ce facem in acest weekend

Surpiză mare! Moș Nicolae chiar e invizibil și a umplut ghetuțele celor două fetițe. Bucuria descoperirii cadourilor a fost pe măsură.

Moșul a ajuns și la Timișoara. Tudor are doar un an, dar l-a așteptat cu nerăbdare. În Alba, şi Maya l-a așteptat pe Moș Nicolae împreuna cu verișorii ei. Dintre toate cadourile, dulciurile au fost preferatele ei.

Și Ilinca, de cinci ani și jumătate, împreună cu fratele ei mai mic, Rareş, de trei ani și jumătate, s-au bucurat de vizita lui Moş Nicolae. Copiii nici nu au auzit când a sunat la ușă. Au găsit, însă, darurile lăsate în urmă de Moş.

Și la Aylin și Aimee, de opt și patru ani, Moș Nicolae a venit cu sacul plin de dulciuri și jucării. Papucii lăsaţi cu grijă în apropierea geamului, ca să îi fie ușor bătrânului cu barbă albă să lase darurile s-au umplut de bunătăți.

Tradiția lui Moș Nicolae se trage de la Sfântul Nicolae, care a trăit în secolul al IV-lea și care avea grijă de toți oamenii sărmani, cărora le făcea daruri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult