Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Modelul de declarație pe propria răspundere necesar pentru a ieși din casă după ora 20:00. Când trebuie completată

Autoritățile române au publicat noul model de declarație pe propria răspundere necesar pentru a circula în localitățile în care sunt în vigoare restricții de circulație după ore 20:00.

Guvernul stabilit, joi, restricții mai dure. Astfel, unde sunt mai mult de 4 cazuri la mia de locuitori, circulația va fi interzisă după ora 20:00, vinerea și în weekend. Iar magazinele se închid la ora 18:00.

Lista completă a restricțiilor impuse de Guvern începând din 26 martie poate fi consultată aici.

Acolo unde incidența depășește 7,5 la mie, restricțiile se aplică în toate zilele săptămânii.

Modelul de declarație pentru localitățile care depășesc rata de incidență de 4 la mie, respectiv 7,5 la mie poate fi descărcat de la finalul articolului. 

Tot la finalul articolului găsiți și modelul adeverinței de angajator pentru localitățile care depășesc rata de incidență de 4 la mie, respectiv 7,5 la mie.

Citește și
masuri
DOCUMENT. Noile restricții adoptate de Guvern. Când avem circulație interzisă după 20:00

Cei din zonele roşii vor putea ieși din case după ora 20:00 doar în situații bine argumentate în declarația pe propria răspundere: pentru a merge la muncă sau la medic, îngrijirea sau însoțirea copilului și/sau asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități sau în cazul unui deces al unui membru al familiei.

În cazul localităților cu o rată de incidență de sub 4 la mia de locuitori, este interzisă circulația în intervalul 22:00-5:00. Este permisă circulația în aceleași situații ca cele mai sus menționate. Și în acest caz va fi nevoie să completăm o declarație pe propria răspundere, care poate fi descărcată de AICI.

Când va trebui să completăm declarația pentru propria răspundere: 

 

► Unde incidența va fi peste 4 la mie în ultimele 14 zile în timpul weekend-ului (vineri, sâmbătă, duminică) circulația va fi permisă doar până la orele 20.00, iar la operatorii economici activitatea va fi permisă până la orele 18.00.

► Dacă incidența depășește 7,5 la mie, circulația va fi permisă până la orele 20.00 toată săptămâna, iar activitatea operatorilor până la ora 18.00.

► Pentru noaptea de 27/28 martie măsura va fi extinsă până la ora 22.00 pentru persoanele care se vor deplasa pentru a participa la sărbătoarea Pesah.

► Pentru noaptea de 3 aprilie spre 4 aprilie se va permite circulația persoanelor în intervalul orar 20.00 - 02.00 pentru participarea la slujbele religioase cu ocazia Paștelui Catolic.

► Pentru 1, 2 mai, Paștele Ortodox, reglementarea va apărea în următoarea hotătâre de guvern. Nu se pune însă discuția de a limita participarea la slujba de Înviere.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult