Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Reacția masoneriei privind arhitectul care pretinde că a vandalizat monumente „pentru a repara onoarea ordinului masonic”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un arhitect din București a fost reținut după ce a vandalizat, într-o singură noapte, mai multe biserici și monumente istorice din oraș.

Bărbatul de 35 de ani a desenat cu graffiti însemne satanice, mesaje obscene, homofobe și antisemite. În fața anchetatorilor, făptașul a susținut că face parte din rândul masonilor, și că este la a 5-a reîncarnare, pe pământ.

Unul dintre cele mai renumite monumente vandalizate a fost Biserica Crețulescu, ridicată în secolul 18. Arhitectul i-a murdărit pereții cu desene obscene. La fel a făcut și cu Memorialul Renașterii din Piața Revoluției, denumit și „Cartoful”, care mai fost ținta vandalizărilor.

Pe alte lăcașuri de cult ,ori pe ansamblul statuar din fața Teatrului Național, autorul a desenat simboluri satanice, antisemite ori obscene.

Bărbatul are 35 de ani și este arhitect liber profesionist. Deși nu este cunoscut cu probleme psihice sau antecedente legate de droguri, individul a susținut în fața anchetatorilor că se consideră o persoană reîncarnată.

Citește și
Masoni
Licitatie de obiecte masonice in Bucuresti. Inelele si ceasurile au avut cel mai mare succes

Reporter: De ce ai desenat?

Arhitect: „Pentru a repara onoarea ordinului masonic care a fost trădat și furat.”

Reporter: Te crezi reîncarnat?

Arhitect: „Da, eu sunt reîncarnat din a cincea viață”.

Reporter: Consumi ceva substanțe interzise?

Arhitect: „Nu. Nu este vorba de o iluzie sau o ideologie. Este religia masonică care consider că a fost furată ca bun intelectual, ca bun spiritual, înlocuită prin... pot folosi cuvântul? Baphometism, satanism.”

Bărbatul de 35 de ani a vandalizat într-o singură noapte mai multe biserici, statui și monumente istorice din sectoarele 1 și 3 ale Capitalei. Cu un spray graffiti, acesta a mâzgălit inclusiv monumentul de la Kilometrul Zero al Democrației care a mai fost vandalizat și în trecut.”

Revoluționarul Tudor Antonescu a venit miercuri să curețe monumentul: „Am venit noi din proprie inițiativă. Nu ne-a trimis nimeni. Aici e Pațurcă, inmul golanilor. Nu merge cu diluant, și atunci cu șpaclul luăm vopseaua, aici cu diluant.”

Polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru 24 de ore și i-au percheziţionat casa.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigații Criminale sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de profanare a lăcașurilor sau obiectelor de cult și distrugere.

Contactaţi de Știrile PROTV, reprezentanţii Marii Loje Naționale a României nu au confirmat dacă bărbatul de 35 de ani face parte sau nu din rândurile unei loji.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult