Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Marea Britanie a aprobat primul tratament antiviral oral pentru Covid - Molnupiravir

Your browser doesn't support HTML5 video.

Primul medicament antiviral oral care reduce riscul de spitalizare și deces din cauza Covid-19 a fost aprobat în Marea Britanie. 

Antiviralul Lagevrio (Molnupiravir) s-a dovedit a fi sigur și eficient, după cum a anunțat, joi, Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor de Sănătate (MHRA), conform Mirror.

Agenția a transmis că în cazul persoanelor care prezintă un risc crescut de a dezvolta o formă gravă de boala riscul de spitalizare și deces este scăzut cu 50%. Medicamentul oprește înmulțirii virusului, menținându-l la un nivel scăzut în organism și reducând severitatea bolii.

Autorizarea se bazează pe rezultate pozitive din analiză intermediară a studiului clinic de fază 3 MOVe-OUT, care a evaluat molnupiravir 800 mg, administrat de două ori pe zi la pacienţi cu forme uşoare-moderate de COVID-19 (confirmat printr-un test PCR) care nu sunt spitalizaţi, cu simptome care au debutat în intervalul de cinci zile anterior randomizarii in studiu şi care au cel puţin un factor de risc pentru o evoluţie către o formă severă a bolii COVID-19 şi spitalizare (de exemplu, afecţiuni cardiace, diabet), conform News.ro.

„Astăzi este o zi istorică pentru țara noastră, deoarece Marea Britanie este acum prima țară din lume care a aprobat un antiviral pentru Covid-19 și care poate fi administrat acasă”, a declarat ministrul britanic al sănătăţii Sajid Javid.

Citește și
Morga Spitalului Universitar
Preşedintele Colegiului Medicilor: Peste 92% dintre persoanele care au murit de COVID erau nevaccinate

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult