Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mama lui Navalnîi a vâzut cadavrul fiului ei la morgă. Prima reacție a Liudmilei Navalnaia: „Vor să îl îngroape în secret”

Mama opozantului rus Aleksei Navalnîi, decedat în 16 februarie într-o colonie penitenciară din regiunea arctică rusă, a primit acces pentru a vedea corpul fără viaţă al fiului ei, după mai multe zile de aşteptare, transmite joi DPA.  

Într-un mesaj video postat joi online, Liudmila Navalnaia a afirmat că i-a fost arătat corpul fiului său, aflat la morgă, dar acesta nu i-a fost predat.

Aleksei Navalnîi, care ispăşea o pedeapsă de 19 ani de închisoare pentru "extremism" într-un penitenciar din regiunea arctică, a murit pe 16 februarie în detenţie, potrivit autorităţilor ruse. De atunci, mama opozantului încearcă să preia corpul fiului ei, potrivit Agerpres.

Argumentând că sunt în curs proceduri medico-legale, autorităţile ruse refuză să predea corpul familiei, chiar dacă susţinătorii săi consideră că regimul rus caută astfel să acopere o crimă, acuzaţii din nou respinse de Kremlin.

În mesajul video, Liudmila Navalnaia cere încă o dată să îi fie predat corpul fără viaţă al lui Aleksei Navalnîi. Ea a acuzat autorităţile ruse că vor să îl îngroape în secret pe fiul său.

Ea a spus: "Vor să mă ducă la marginea cimitirului, la un mormânt proaspăt, și să-mi spună: "Aici zace fiul tău"."

"Privindu-mă în ochi, ei spun că, dacă nu sunt de acord cu o înmormântare secretă, vor face ceva cu trupul fiului meu", a continuat Liudmila Navalnaia.

Ea a adăugat că i s-a spus de către anchetatori: "Timpul nu este de partea voastră, cadavrul se descompune".

Occidentul şi susţinătorii lui Navalnîi afirmă că preşedintele rus Vladimir Putin este responsabil pentru moartea opozantului rus. Kremlinul a negat orice implicare şi a declarat că afirmaţiile occidentale potrivit cărora Putin ar fi responsabil sunt inacceptabile.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult