Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Magazine Penny din Iași, închise de ANPC. Vitrine insalubre și alimente cu mucegai

Două magazine Penny din Iași au fost închise de inspectorii de la Protecția Consumatorilor, care au constatat mai multe nereguli, precum alimente mucegăite și vitrine insalubre.

Inspectorii au dispus măsura pentru maxim șase luni, dar și amenzi de 400.000 de lei.

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Iaşi au închis, pe o durată de cel mult 6 luni, două puncte de lucru ale retailerului REWE România SRL, în urma unor controale efectuate în cele opt puncte de lucru din lanţul de magazine deţinut în judeţ, transmite Agerpres.

Comisarul şef al CJPC Iaşi, Florin Onofrei, a declarat că unul dintre punctele de lucru închise se află în municipiul Paşcani, celălalt fiind în localitatea Lunca Cetăţuii.

El a mai menţionat că în timpul controalelor au fost aplicate cinci amenzi în valoare de 80.000 de lei şi un avertisment.

Citește și
Mai multe săli de fitness din București au fost închise
Mai multe săli de fitness World Class din București au fost închise. Ce au descoperit inspectorii ANPC

La punctele de lucru verificate s-au constatat vitrine frigorifice în care se aflau depozitate produsele alimentare preambalate, se prezentau a fi insalubre, necurăţate, neigienizate, având porţiuni ruginite, precum şi resturi alimentare. Erau produse în ambalaje devidate, rupte, produse din carne preambalate cu aspect modificat de la congelarea excesivă, produse din carne refrigerate cu lichid sangvinolent în exces. S-au găsit legume şi fructe depreciate, prezentând mucegai şi având afişată altă ţară de origine pe etichetă faţă de ce se preciza la raft. De asemenea, erau produse congelate cu prezenţa în exces a gheţii, jucării cu traducere incompletă în limba română, produse de patiserie depreciate, improprii consumului, arată reprezentanții ANPC.

REWE este prezent în România prin lanțul de magazine PENNY, cu 376 de magazine.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult