Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Klaus Iohannis, despre aderarea României la Schengen: „Negocierea rămâne complicată. Mai e mult de negociat”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, că tema aderării României la Spaţiul Schengen „rămâne complicată” şi că în acest dosar „mai e mult de negociat”.  

El a spus că a avut, în seara acestei zile, o întâlnire informală, la invitaţia preşedintei Comisiei Europene, la care au participat cancelarul austriac şi premierul bulgar.

„Negocierea pe Schengen rămâne complicată. (...) A fost o discuţie bună, într-o atmosferă pozitivă, dar am putut cu toţii să ne dăm seama că mai este mult de negociat până când ajungem la o concluzie, care este, evident, satisfăcătoare pentru toate părţile. Nu pot să-mi imaginez o decizie care este satisfăcătoare pentru o parte şi complet nesatisfăcătoare pentru altă parte. Nu vreau să intru în detalii, suntem în negocieri, suntem în discuţii, mai e de discutat”, a arătat şeful statului.

Întrebat dacă varianta intrării României în Schengen cu spaţiul aerian rămâne una viabilă, Iohannis a răspuns: „Mai e mult de negociat”.

De asemenea, el a spus că nu exclude un Consiliu extraordinar pe acest dosar.

Citește și
klaus iohannis
Iohannis, despre aderarea la Schengen: Nu vreau să creadă cineva că suntem la un mic pas de un rezultat favorabil

„Nu exclud aşa ceva. Negocierile merg mai departe, toată lumea este foarte implicată şi la un moment dat, dacă dintr-o dată se arată o soluţie, ea poate fi pusă în termeni formali. Dar încă mai avem de lucru până atunci”, a mărturisit Klaus Iohannis.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult