Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Jandarmii din mai multe state europene au făcut un amplu exercițiu, în Dâmbovița. „Trebuie să gestionăm violența”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Scene violente cu luări de ostatici și proteste sângeroase, lupte de stradă potolite cu gaze lacrimogene și chiar focuri de armă, toate au făcut parte din scenariul unui amplu exercițiu al forțelor de ordine publică desfășurat în Dâmbovița.

Peste 300 de jandarmi din 11 țări au arătat cum poate fi gestionată o situație de criză.

Un conflict interetnic dintr-o provincie autonomă, izbucnit într-o țară fictivă a necesitat o misiune de menținere a păcii. Acesta este scenariul exercițiului desfășurat la centrul de pregătire al jandarmeriei din Dâmbovița. Laura Iepuraș, jandarmeriță: „Caii sunt foarte eficienți, un grup cum am fost noi de 8 cai fac parte din detașamentul de cavalerie și sunt echivalentul a 100 de scutieri.” Colonel Guillaume Descaves, comandant al Jandarmeriei Parisului: „Trebuie să gestionăm violența și acesta este principalul scop.”

Este unul dintre cele mai ample exerciții comune ale jandarmilor din mai multe state europene. Forțele de ordine își propun să acționeze astfel în situațiile grave. Marian Pamfil, colonel, adjunctul comandantului Forței de Jandarmerie Europeană: „Dacă nu ai un mod similar de acțiune de lucru, cu mijloace de comunicații care să sprijine o dislocare rapidă, atunci lucrurile nu pot să funcționeze.” La exercițiu au asistat evaluatori ai Uniunii Europene și ai unor organizații civile, care pot veni cu propuneri pentru corectarea unor eventuale greșeli în astfel de misiuni de menținere a păcii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult