Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Incendiu puternic la o casă parohială din Neamț. Focul a fost stins după șapte ore

Your browser doesn't support HTML5 video.

O casă parohială din judeţul Neamţ a fost distrusă sâmbătă, în urma unui incendiu. Focul a mai afectat un adăpost de animale şi o gospodărie.  

Nu au existat persoane rănite, iar intervenţia pompierilor a durat şapte ore.

Casa parohială afectată de incendiu se afla în localitatea Cut, comuna Dumbrava Roşie.

La locul incendiului s-au deplasat şase autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenţie şi salvare de la înălţime şi o ambulanţă SMURD.

„Incendiul se manifesta generalizat la un adăpost pentru animale şi o magazie dintr-o gospodărie şi la acoperişul casei parohiale (P+E+M), la o anexă gospodărescă (învecinată cu adăposul pentru animale), la acoperişul unei hale de depozitare a unui operator economic. Până la sosirea forţelor de intervenţie din casa parohială s-au autoevacuat o femeie şi doi copii. Persoanele nu au avut nevoie de îngrijiri medicale”, a transmis ISU Neamţ.

În urma incendiului au ars acoperişul casei parohiale, pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi, planşeul din lemn de la opt camere situate la primul etaj, elemente de tâmplărie din componenţa ferestrelor, mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile, acoperişul casei parohiale cu suprafaţă de 100 metri pătraţi şi aproximativ 200 kilograme de câlţ.

Citește și
incendiu
”A fost iadul pe Pământ”. Locuitorii unui complex de lux au sărit de la balcoane pentru a scăpa cu viață dintr-un incendiu

De asemenea au ars magazia din lemn cu bunurile din interior. Pompierii au precizat că incendiul a cuprins şi acoperişul unei hale de depozitare pe o suprafaţă de aproximativ 10 metri pătraţi.

ISU Neamţ a precizat că cel mai probabil incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric produs de un cablu deteriorat sau neizolat corespunzător ce se afla în adăpostul pentru animale.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult