Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Încă o veste bună pentru românii cu bani. Nici cei care merg cu yahturile în Schengen nu vor mai fi controlați la frontiere

Your browser doesn't support HTML5 video.

Intrarea maritimă a României în spațiul Schengen le va ușura călătoria și celor care se îndreaptă cu yahturile spre alte state membre. 

La fel ca pe aeroporturi, nici ei nu vor mai fi nevoiți să treacă prin controale atunci când intră în țările respective

În cazul în care una dintre aceste nave pleacă din Portul Tomis spre Bulgaria sau spre alte state din zona de liberă trecere, cum ar fi Grecia, nu va mai fi controlată la frontieră.

Andrei Ene, purtător de cuvânt Garda de Coastă: ”Dacă acea navă vine în România și are ca port de plecare un port al unui stat membru Schengen și nu oprește pe parcursul drumului său într-un port care nu este într-un stat membru Schengen, acei pasageri nu vor mai face obiectul controlului de frontieră la intrarea sau ieșirea din țară”.

Polițiștii de frontieră vor continua însă să facă verificări asupra pasagerilor, membrilor de echipaj și navelor, dacă au anumite suspiciuni.

Citește și
politia
Poliția Română a început să utilizeaze E-DAC, o aplicație conectată la bazele de date Schengen
Regulile rămân neschimbate pentru navele de croazieră

În cazul navelor de croazieră care vin pe Dunăre, regulile rămân neschimbate.

”Turistă: O să facem un tur prin centrul orașului Constanța, zona istorică. Reporter: Ați vizitat Bucureștiul? Turistă: Da, a fost foarte frumos”.

Turistă: ”Mergem în Bulgaria, Croația, Serbia, spre est”.

La fel, nu sunt modificări nici în cazul transportului maritim de marfă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult