Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Gheorghiță: ”5,54 milioane de români s-au vaccinat cu schema completă”. Categoria care se va imuniza și cu doza 4

Până azi 5,54 milioane de români s-au vaccinat cu schema completă, iar numărul acestora crește, a declarat marți colonelul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare Anti-Covid-19.

 

Până în prezent, 5,79 milioane de români s-au vaccinat cu o doză, iar 5,54 milioane de persoane cu schema completă, în timp ce 386.632 de persoane sunt vaccinate la această dată și cu doza a treia, a anunțat marți medicul Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei naționale a declarat că persoanele care suferă de boli imunodepresive vor primi și o patra doză de vaccin anti-Covid, la 6 luni după ce se vor fi vaccinat cu a treia.

Gheorghiță a precizat că numărul celor care se vaccinează crește de la o zi la alta, autoritățile raportând azi 169.865 de persoane vaccinate cu prima doză, față de 137.118 persoane săptămâna trecută.

Citește și
certificate false
O nouă metodă prin care românii încearcă să cumpere certificate false de vaccinare. În final, rămân fără bani

 

Rata națională de vaccinare este de 30%, în București depășește 54%

 

În prezent, există 668 de centre de vaccinare în școli. În cele 153 de spitale publice din România au fost vaccinate peste 13.000 de persoane, ceea ce înseamnă o creștere de 41% față de săptămâna trecută.

Acoperirea națională a vaccinării este acum de circa 30%, cea mai mare înregistrându-se în București, cu o rată a imunizării de 54%. În trei județe avem o rată de peste 40%: Cluj- cu 48% din populație vaccinată, Sibiu și Constanța- cu peste 41%.

În 20 de județe avem o rată a vaccinării între 30 și 40%, în restul județelor înregistrându-se între 20 și 30%.

Potrivit secretarului de stat Andrei Baciu, până în prezent s-au eliberat peste 4,9 milioane de certificate verzi.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult