Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Documente despre vaccinuri, făcute publice de hackeri după un atac informatic la EMA

Documente privind vaccinurile au fost sustrase de hackeri de la EMA și făcte publice, a anunțat Agenția, fără a da detalii despre acestea.

 

Agenția Europeană a Medicamentelor a căzut victimă unui atac cibernetic, hackerii fiind interesați de datee cu privire la medicametele și vaccinurile împotriva coronavirusului. Acesta au fost difuzate online a comunicat EMA, potrivit Agerpres.

„Sunt luate măsurile necesare de către autorităţile de aplicare a legii'', a menţionat EMA, fără a oferi detalii despre tipul documentelor sustrase.

Atacul a avut loc în decembrie, când hackerii au penetrat sistemul informatic al EMA, ţinta fiind documente referitoare la medicamente şi vaccinuri împotriva coronavirusului.

Grupul american Pfizer şi compania germană BioNTech, care au produs un vaccin anti-COVID-19 ce este administrat în prezent în statele membre ale Uniunii Europene, au declarat că sistemele lor informatice nu au fost atacate.

Citește și
vaccin hackeri
Distribuția vaccinului anti-COVID, vizată de hackeri. Ce informații sensibile au căutat

Ancheta EMA asupra acestui incident este în desfăşurare.

EMA a precizat că activitatea sa nu a fost afectată de atac. Vaccinul Pfizer/BioNTech a fost aprobat pentru UE în 21 decembrie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult