Modifica setarile cookie
Toate categoriile

DOCUMENT. CNSU propune acces fără certificat Covid în supermarketurile din mall

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a votat, joi, proiectul HCNSU nr. 7 prin care se propune prelungirea stării de alertă și măsurile necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.  

Proiectul HCNSU nr. 7, precum și Anexa pot fi citite integral la finalul acestui articol!

Detalii despre propunerile cuprinse în Hotărârea CNSU și modul cum vor fi preluate în Hotărârea de Guvern de astăzi vor fi anunțate în conferința de presă de la ora 16.00, susținută de secretarul de stat Raed Arafat - care va fi LIVE pe PRO TV NEWS.

Astfel, se propune ca accesul la magazinele alimentare din centrele comerciale să fie permis tuturor persoanelor, dacă sunt stabilite culoare speciale şi este limitat numărul coşurilor de cumpărături.

Iată câteva dintre principalele modificări propuse de CNSU:

Citește și
Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. SUA, Israel și Turcia intră în zona roșie
Guvernul a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Ce state se află în zona roșie DOCUMENT

-► menținerea măsurilor în vigoare la această dată referitoare la participarea persoanelor la activități până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, la nivelul localităților unde rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori;

-► restricționarea participării persoanelor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului la nivelul localităților unde rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori;

-► permiterea accesului tuturor persoanelor în interiorul operatorilor economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare de bază situați în centrele și parcurile comerciale dacă sunt stabilite culoare dedicate și controlate de intrare, deplasare și ieșire în/din acestea, cu asigurarea unei suprafețe de min. 4 mp raportat la suprafața destinată vânzării, pentru fiecare persoană și este limitat numărul coșurilor de cumpărături la numărul maxim de persoane ce poate avea acces.

 

 

 

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult