Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Descinderi la zeci de agenți de la Brigada Rutieră București și polițiști locali de la Sectorul 1. De la ce șoferi luau șpagă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Amplă operatiune declanșată joi dimineață de Direcția Generală Anticorupție și Parchetul Capitalei. 20 de agenți de Brigadă Rutieră și 5 polițiști locali din Sectorul 1 sunt vizați de acuzații de corupție.

 

30 de percheziții au fost puse în executare joi dimineață, cu autorizarea Judecătorului de Drepturi și Libertăți, într-o anchetă demarată de câteva luni bune de către Direcția Generală Anticorupție, sub supravegherea procurorilor de la Parchetul Capitalei. În dosar sunt vizați 20 de agenți de la Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei, dar și cinci agenți de circulație de la Poliția Locală a Sectorului 1.

În ultimele luni, ofițerii DGA au încercat să strângă dovezi împotriva acestor polițiști pe care îi acuză de luare de mită. Oamenii legii spun că cei de la circulație ar fi preferat să ia șpăgi de la șoferii unor camioane sau utilaje de mare tonaj, care aveau nevoie de autorizații speciale, dar mai ales să achite taxe speciale pentru a li se permite accesul în anumite zone ale Capitalei.

Cei 25 de polițiști vor da socoteală în fața acuzatorilor. După perchezițiile de dimineață, suspecții au ajuns la sediul DGA pentru interogatorii și pentru a da explicații. Aceștia vor fi informați, în mod oficial, că sunt urmăriți penal.

Citește și
mascati
VIDEO Infractor din Giurgiu, în timp ce era culcat de mascați: ”Băi, chem poliția!”

Surse apropiate de anchetă susțin că este foarte posibil ca în cazul unora dintre ei, acolo unde probele sunt fără discuție de necontestat, să existe și ordonanțe de reținere pentru 24 de ore.

În cursul zilei de vineri vor ajunge în fața unui judecător de Drepturi și Libertăți cu o propunere de arestare preventivă. În acest dosar, acuzatorii își bazează probatoriul și pe mărturiile celor care ar fi plătit aceste șpăgi de nivelul a câtorva sute de lei.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult