Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Art Safari își așteaptă vizitatorii la cea de-a zecea ediție. Până când pot fi admirate operele

Your browser doesn't support HTML5 video.

Iubitorii muzicii și picturilor au poposit, vineri seară, în centrul vechi al Bucureștiului, unde se ține „Art Safari”. A 10-a ediție a evenimentului găzduiește cea mai voloroasă expoziție de artă din România. Muzica live a întregit atmosfera.

Cu muzică de vioară, așa au fost primiți, vineri seară, cei care au trecut pragul Palatului Dacia-România din centrul vechi al Capitalei, acolo unde se ține festivalul Art Safari. După care, au intrat în lumea fascinantă a picturilor din colecția muzeului londonez „Victoria and Albert”. Este cea mai valoroasă expoziție de artă aflată pe teritoriul României: tablouri de Rembrand, John Constable sau Claude Lorrain. Și pavilionul românesc a fost apreciat. Mihai Mureșan, un artist al tinerei generații, a fermecat vizitatorii cu peisajele sale și cu fragmentele citadine. Vizitator: „Mihai Mureșean mi-a plăcut și primul pictor pe care l-am văzut, cel din Anglia. Am avut și o senzație de melancolie și nostalgie în timp ce priveam tablourile”.

O artistă în vârstă de 90 de ani a impresionat prin tehnica pe care o folosește

O artistă româncă, în vârstă de 90 de ani, a impresionat prin tehnica pe care o folosește. Pictează cu acul și folosește hainele de care nu mai are nevoie. George, ghid: „Este o bătrânică foarte tânără, cu o viziune super contemporană asupra vieții, și o bunicuță care reușește, în opera ei, să se inspire foarte mult din evenimentele traumatizante prin care a trecut”. La final, vizitatorii au făcut schimb de impresii la un pahar cu prosecco. Vizitator: „A fost o experiență inedită, cu veselie așa pe final”. Vizitator: „Ceva inedit, având în vedere că muzeele se vizitează ziua, o expoziție noaptea, ceva inedit, artiști inediți, lucrări inedite și foarte interesant și frumos organizat”. Ioana Apostol, manager: „Ne-am gândit să arătăm oamenilor că arta poate să fie și mai fun, poate să fie diferită de aceea îi invităm, ca să se simtă bine și să descopere arta alături de noi”. Operele de artă pot fi admirate până pe 11 decembrie, de joi până duminică.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult