Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Aproximativ 100 de persoane vor putea fi îngrijite la spitalul modular Pipera, de marți

Florin Cîțu, premierul demis al României, a afirmat că, de marți, spitalul modular din Pipera își va putea primi pacienţi cu patologia Covid-19.

Astfel, aproximativ 100 de pacienți vor putea fi îngrijiți la spitalul modular din Pipera, a scris Florin Cîțu, într-o postare pe Facebook.

În două săptămâni, 374 de paturi cu oxigen pentru bolnavii Covid ar putea fi aduse la Pipera, pentru a reduce presiunea de pe UPU, a afirmat Florin Cîțu.

Florin Cîțu s-a aflat în vizită la spitalul modular din Pipera, alături de șeful DSU, Raed Arafat.

Din perspectiva premierului demis, singura soluție pentru a scăpa de pandemie este vaccinarea.

Arafat: „Vor fi 374 de paturi maxim”

 

Citește și
ATI
Pană de curent la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. Pacienţii din ATI, ventilaţi manual

Şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat a mers duminică la spitalul modular de la Pipera.

"Facem această vizită să vedeam etapa în care este spitalul. De marţi sperăm că o să înceapă să primească pacienţi. (...) Vor fi 374 de paturi maxim, dar vor începe pentru prima dată cu primii 100 săptămâna asta. (...) În interior se lucrează şi este chiar foarte bine pregătit şi urmează să vină şi echipamente medicale", a precizat Raed Arafat.

El a spus că personalul care va activa va fi de la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, suplimentat şi din afara ASSMB.

"Concentratoarele au intrat în ţară şi o să ajungă în noaptea asta la depozitul nostru, care este în zona Prahova, şi mâine dimineaţă vor fi aduse aici", a adăugat Raed Arafat, referindu-se la concentratoarele de oxigen solicitate prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

   

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult