Modifica setarile cookie
Toate categoriile

ANIMAȚIE. Cât le cereau mită polițiștii din Huși șoferilor pe care îi determinau să facă greșeli în trafic

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mai mulți polițiști din Vaslui sunt suspectați de procurorii anticorupție că mai multe luni au pus 2 șoferi să meargă încet, cu mașinile, în fața altor conducători auto, ca să-i forțeze pe aceștia din urmă să treacă peste linia continuă.

Deși sună ireal, tot ei îi opreau pe cei care depășeau neregulamentar și, ca să nu le ia permisul, le cereau șpagă până la 1.500 de lei.

După audieri, nouă dintre indivizii implicați au fost reținuți miercuri dimineață, iar unul a fost plasat sub control judiciar. Polițiștii care au gândit scenariul prin care șoferii erau determinați să încalce regulile de circulație pentru ca mai apoi să le dea mită ca să nu fie sancționați lucrau la Poliția din Huși. Dimineață, acolo s-au făcut percheziții și - ulterior - suspecții au fost duși la audieri. Opt polițiști sunt vizați de anchetă, dar din rețea mai faceau parte un agent de la frontieră și alți doi bărbați. Potrivit unor surse, aceștia din urmă erau puși să circule cu viteză redusă pe șosele unde benzile sunt separate cu linie continuă și este interzisă depășirea. Îi forțau, în acest fel, pe cei care veneau din spatele lor să conducă lent - pentru ca, într-un final, aceștia să își piardă răbdarea și să îi depășească. Agenții pândeau acest moment și îi opreau imediat pe șoferii care depășeau linia continuă. Apoi le cereau mită, ca să nu le ia permisul și să nu ii amendeze. Șpaga era între 100 și 1.500 de lei - spun procurorii anticorupție.

Principala zonă în care ar fi actionat suspecții era drumul dintre orașul Huși și vama Albița. Printre șoferii pe care polițistii i-au oprit și le-ar fi cerut mita au fost atât cetateni români cât și ai Republicii Moldova. Faptele penale de care sunt acuzați polițiștii au fost sesizate prima dată la telefonul anticorupție. Ingrid Botezatu, Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui: „Lucrători de poliție folosindu-și funcția au pretins și primit de la șoferi diferite sume de bani pentru a nu își îndeplini îndatoririle.” Radu Bobârnat, avocatul unuia dintre suspecți: „E o cercetare în curs, vom vedea măsurile care se vor lua.” Tot potrivit unor surse din anchetă, polițistii ar fi pretins mită și de la mai mulți șoferi care au intrat cu mașina în zone cu acces interzis.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult