Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Datele personale ale tuturor proprietarilor din Alba Iulia au fost publicate pe site-ul primăriei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este anchetă la primăria din Alba Iulia după ce, dintr-o eroare uriașă, au fost publicate documente întregi cu datele personale ale tuturor plătitorilor de taxe și impozite din oraș!

Vorbim despre liste întregi cu zeci de mii de nume, adrese și coduri numerice personale. Autoritățile spun că funcționarii care au greșit vor fi sancționați.

Cele patru listele postate pe site-ul primariei conțineau datele personale ale tuturor locuitorilor din Alba Iulia care dețin case, terenuri sau autoturisme în oraș.

Marius Filimon, viceprimar Alba Iulia: „Au fost patru liste au stat pe site-ul primăriei după care au fost eliminate. A fost o eroare umană. De la Direcția de Venituri ei au urcat aceea listă. Directorul Direcției a dat dispoziție către inspectorul IT care a urcat lista pe site”.

Autoritățile susțin că timp de aproape o oră, cât au fost disponibile pe site, documentele au fost accesate de 46 de ori, până când au fost eliminate. Cei din oraș sunt revoltați de incident.

Citește și
TikTok va permite repostarea clipurilor, însă în condiții stricte. Abordarea rețelei chinezești
YouTube şi TikTok colectează cele mai multe date personale

Din primele date ale anchetei interne, responsabil de această eroare ar fi un funcționar public de la departamentul de IT din cadrul Direcției de Impozite și Taxe Locale.

Flaviu Buta, consilier cabinetului primarului: „Conform regulamentului intern al primăriei, riscă de la mustrare scrisă până la desfacerea contractului de muncă”.

Printre cei cărora le-au fost publicate datele personale se numără angajați din justiție, poliție și chiar din primărie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult