Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ambasadoarea SUA în România, concluzii după întâlnirea dintre Iohannis și Biden. Capitolele la care ne asemănăm cu americanii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Întâlnirea președintelui Klaus Iohannis cu Joe Biden a decurs „excelent”, crede ambasadoarea Statelor Unite ale Americii la București.  

Într-un interviu acordat pentru Știrile PROTV, Kathleen Kavalec a vorbit și despre sprijinul acordat Ucrainei de către România.

Ambasadoarea Statelor Unite ale Americii la București a ținut să precizeze că întâlnirea președintelui Klaus Iohannis cu Joe Biden a decurs, din punctul ei de vedere, excelent.

Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA în România: „Ei bine, în primul rând, cred că a fost o întâlnire excelentă. Cred că SUA și România sunt parteneri strategici. Am colaborat împreună de mult timp. Deci, aceasta a fost o întâlnire a doi lideri care conduc țări cu filosofii și valori foarte similare în ceea ce privește democrația și, de asemenea, în ceea ce privește sprijinul pentru Ucraina în acest moment critic”.

În plus, Klaus Iohannis a fost întrebat de Joe Biden dacă România ar putea ajuta țara vecină cu un sistem Patriot.

Citește și
Marijuana
Marijuana va fi clasificată în Statele Unite ca un drog mai puţin periculos. „Prea multe vieţi au fost distruse”

Reporter: Ce pot oferi Statele Unite României pentru a ne determina să trimitem acest sistem Patriot?

Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA în România: „Cred că președintele Biden a cerut tuturor prietenilor noștri și tuturor prietenilor Ucrainei să vadă ce mai pot face pentru a sprijini Ucraina în ceea ce privește apărarea. Ucraina suferă din cauza acestei agresiuni teribile. Deci, toți căutăm să vedem ce mai poate fi făcut. Nu pot intra în detalii pe acest subiect, doar pot spune că, evident, apreciem orice contribuție a României, având în vedere că România își evaluează și propriile nevoi”.

Reporter: Dar, este acesta un lucru care ar putea fi făcut? Adică, România să trimită acest sistem Patriot în Ucraina și să primească ceva în schimb, altfel va fi complet neacoperită.

Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA în România: „Da, adică, din nou, este o decizie pe care guvernul român trebuie să o ia și să determine dacă are sens pentru România. Și, știu că România a fost un apărător puternic al Ucrainei. Și deci, vom continua discuțiile și vom vedea ce are sens, la fel cum facem cu multe alte țări care se confruntă cu aceleași întrebări. Toți suntem aliați NATO, așa că trebuie să echilibrăm propria noastră apărare cu apărarea Ucrainei. Și aceasta face parte dintr-o conversație mai amplă”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult