Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Norocoasă că este în viață”. O femeie care avea simptome de gripă a aflat că are o bacterie mortală carnivoră

O pacientă care avea doar 10% șanse de supraviețuire a stat nouă zile în comă din cauza unei bacterii carnivore. Ea spune că este norocoasă că este în viață.  

Bacteria i-a produs o rană adâncă de 20 de centimetri. Femeia în vârstă de 59 de ani prezenta simptome asemănătoare gripei. Starea ei s-a înrăutățit însă rapid.

Pacienta din Scoția, care acum locuiește în Olanda, a intrat în șoc septic și a leșinat înainte să fie transportată de urgență la spital.

În urma investigațiilor, medicii au diagnosticat-o cu fasceită necrozantă - o infecție bacteriană care pune în pericol viața și care, în cazul ei, se manifesta la nivelul posteriorului.

Femeia, mamă a doi copii, avea doar 10% șanse de supraviețuire și a petrecut nouă zile în comă, fiind supusă la trei intervenții chirurgicale. Din fericire pacienta a reușit să supraviețuiască și a rămas internată în spital timp de trei luni.

Citește și
mama copil
Anchetă într-un spital din Arad, după ce o tânără însărcinată și copilul ei au murit în urma unei infecții respiratorii

„Soțul meu a trebuit să conducă în spatele ambulanței, fără să știe dacă voi ieși din ea în viață. Familiei mele i s-a spus să se pregătească pentru ce e mai rău - nu credeau că voi supraviețui. Fasceita necrozantă mi-a mâncat carnea de pe fesa stângă și a fost nevoie de trei intervenții chirurgicale pentru a îndepărta tot țesutul și mușchiul infectat. Am petrecut nouă zile în comă, iar când mi-am revenit în cele din urmă, eram incredibil de dezorientată și aveam mereu halucinații. M-am trezit cu o rană adâncă de 20 centimetri. Asistentelor le lua două ore în fiecare zi pentru a-mi schimba bandajele și a-mi curăța rănile.

A fost atât de traumatizant și mi-a schimbat viața pentru totdeauna. Am pierdut cinci kilograme și a trebuit să învăț să merg din nou. Chiar și acum, încă nu pot sta jos și trebuie să iau cu mine o pernă specială oriunde mă duc”, a povestit femeia, conform DailyStar.

Când s-a trezit din comă, pacienta a început să aibă halucinații și chiar a uitat cum să vorbească olandeză.

„Am crezut că sunt din nou o adolescentă - am uitat cum să vorbesc olandeză și eram convinsă că am 17 ani și că stau într-un hotel de cinci stele. Îmi amintesc că mă gândeam că tatăl meu - care a murit când aveam 45 de ani - venise să mă viziteze și mi-a spus că nu era încă timpul să mă alătur lui", a povestit ea. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult