Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Apropiat al Casei Regale: Harry și William s-au certat la funeraliile prințului Philip

Întâlnirea prinţului William cu prinţul Harry, care a avut loc cu ocazia funeraliilor bunicului lor, prinţul Philip, nu ar fi pus capăt neînţelegerilor dintre cei doi fraţi.

Într-un articol publicat de tabloidul Daily Mail, citat de Agerpres, istoricul regal Robert Lacey - autorul volumului "Battle of Brothers" şi consultant al producătorilor serialului "The Crown", realizat de Netflix - afirmă că, deşi multe persoane sperau că acea înmormântare "îi va aduce pe cei doi fraţi împreună într-o atmosferă de reflecţie", rezultatul nu a fost unul pozitiv.

Cu toate că cei doi prinţi britanici au purtat o scurtă discuţie amicală în acea zi în faţa capelei St. George, o ceartă a izbucnit între William şi Harry "la doar câteva minute după ce fraţii au pătruns în interiorul castelului şi se aflau departe de camerele de filmat", a dezvăluit acelaşi istoric.

"Au început să se certe din nou", a adăugat el.

"Acolo, s-au certat la fel de vehement ca şi altă dată. Furia şi nemulţumirea dintre cei doi fraţi a crescut incredibil de mult. Prea multe cuvinte dure şi vătămătoare au fost spuse", a declarat un prieten din anturajul familiei regale, citat de Robert Lacey.

Citește și
Prințul Charles e gata să schimbe legile pentru ca Archie să nu ajungă în linia de succesiune a tronului
Prințul Charles e gata să schimbe legile pentru ca Archie să nu ajungă în linia de succesiune a tronului

Istoricul afirmă că prinţii William şi Harry nu au purtat apoi nicio discuţie familială cu tatăl lor, prinţul Charles.

"Nu a existat o reconciliere, nici vreo discuţie sau vreun 'mini-summit' în familie după funeraliile prinţului Philip din 17 aprilie. Conflictul dintre fiii prinţesei Diana, atât de amar divizaţi, nu pare să se încheie prea curând", a scris Robert Lacey în articolul publicat în Daily Mail.

Potrivit unor relatări apărute anterior în revista People, cearta dintre cei doi fraţi a izbucnit atunci când William şi-a exprimat îngrijorarea faţă de rapiditatea cu care evolua relaţia lui Harry cu Meghan Markle, înainte de nunta lor, care a avut loc în mai 2018.

Potrivit unor capitole publicate de Robert Lacey în cartea "Battle of Brothers", situaţia s-a agravat şi mai mult în octombrie 2018, când prinţul William a aflat despre acuzaţiile de intimidare şi hărţuire formulate de angajaţi ai casei regale la adresa cuplului Harry-Meghan. Atunci când acele acuzaţii au fost dezvăluite pentru prima dată în articole publicate în The Times în martie 2021, biroul de presă al ducesei de Sussex le-a negat cu vehemenţă şi a spus că acestea făceau parte dintr-o campanie de denigrare a lui Meghan. Biroul de presă de la Palatul Buckingham a anunţat apoi că familia regală a demarat o anchetă independentă, aflată de atunci în desfăşurare.

Reconcilierea dintre prinţul William, în vârstă de 39 de ani, şi prinţul Harry, în vârstă de 36 de ani, a fost îngreunată de distanţarea lor geografică - prinţul Harry s-a mutat în California alături de soţia lui - şi de dificultăţile de călătorie provocate de pandemia de coronavirus.

"Toată lumea era optimistă", a declarat o sursă din rândul angajaţilor casei regale britanice, referindu-se la reunirea celor doi fraţi cu ocazia funeraliilor prinţului Philip. "Dar, acolo, nu s-a întâmplat nimic în acest sens", a adăugat sursa.

Un eveniment apropiat ar putea totuşi să reprezinte un bun prilej de împăcare a celor doi prinţi britanici. Pe 1 iulie, amândoi vor asista la inaugurarea unei statui dedicate mamei lor, prinţesa Diana, în grădinile de la Kensington Palace, în cadrul unui proiect pe care Harry şi William l-au coordonat împreună în ultimii ani.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult