Modifica setarile cookie
Toate categoriile

(P) Importanța jucăriilor de dezvoltare pentru copii mici

Jucăriile pentru copii au existat dintotdeauna, chiar dacă aveau alte forme. În cele mai vechi timpuri acestea nu erau atât de diversificate ca acum, însă erau esențiale pentru creșterea și dezvoltarea celor mici.

Copii învață extrem de multe lucruri prin joc, iar jucăriile sunt instrumentele perfecte care îi ajută să descopere lumea înconjurătoare. Pentru cei mici, jocurile și jucăriile reprezintă fericirea deplină și pata de culoare care îi ajută să se dezvolte pas cu pas, etapă cu etapă, descoperind astfel activități noi zi de zi.

Astăzi, jucăriile sunt indispensabile și nu lipsesc din nicio casă în care există copii. Acestea le stimulează creativitatea și simțul practic, ajutându-I totodată să-și exprime emoțiile.

Beneficiile pe care le aduc jucăriile copiilor  

Jucăriile aduc numeroase beneficii celor mici, încă de la vârste fragede. Dezvoltarea emoțională, socială și personală sunt doar câteva dintre avantajele de care se bucură cei mici. Ca părinte este esențial să înțelegi că dezvoltarea copiilor se face pas cu pas. Când sunt mici aceștia absorb orice informație precum un burete, astfel că este necesar să aibă la îndeamnă activități și instrumente care să-i ajute să rețină informațiile care le vor fi de ajutor în viață.

Jucăriile educative îi ajută pe cei mici să-și dezvolte gândirea logică prin exercițiu. Și jocurile familiale au un rol extrem de important. Petrecând timp alături de cei mici, tu în calitate de părinte, ai putea descoperi care sunt talentele și personalitatea copilului tău.

Încă de când sunt la stadiul de bebeluși, jucăriile capătă un rol în viața lor. Zornăitoarele și jucăriile zgomotase și foarte coloare îi ajută să interacționeze cu lucrurile din jur și să se integreze mai ușor în lumea adulților.

Jucăriile potrivite pentru copii  

Un pas destul de dificil pentru părinți este să aleagă jucăriile potrivite pentru micuții lor. Principalul criteriu ar trebui să fie vârsta copilului. De asemenea, pe site-urile de profil, precum Gezo.ro, jucăriile sunt împărțite pe categorii specifice, astfel încât căutarea ta să fie cât mai facilă.

De asemena, la fel de importantă este și siguranță, astfel că va trebui să fii atent la materialele din care sunt realizate jucăriile. Cu cât acestea sunt mai calitative, cu atât vor fi mai sigure. Spre exemplu, pentru copii mici e bine să eviți jucăriile care au piese mult prea mici, pe care copilul ar putea să le bage în gură și să le înghită.

Alege în schimb jocuri din lemn, întrucât celor mici le place să construiască, să strice, să desfacă și să reasambleze jucării.

Păpușile cu mai multe haine și accesorii pot fi asortate în diferite moduri, iar cel mic își dezvoltă astfel simțul estetic.

Ustensilele de bucătărie sunt la fel de interesante pentru cei mici. Copiilor le place să-i imite pe părinți și pe oamenii de care se înconjoară, astfel că jocul îi ajută să se simtă confortabil făcând acest lucru.

Caută întotdeauna jucării educative și interactive special concepute pentru vârsta și abilitățile pe care le are prichindelul tău. Ajută-l și încurajează dezvoltarea copilului tău, ținând cont de dorințele, talentele și înclinațiile lui.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult