Modifica setarile cookie
Toate categoriile

(P) Ce rochii să porți în funcție de culoarea părului?

Te pregătești pentru un eveniment special și vrei să arăți impecabil, însă nu știi care sunt principalele aspecte de care să ții cont atunci când alegi o rochie?

 Înainte de a face o astfel de achiziție, contează foarte mult să ții cont de câteva aspecte, cum ar fi propria siluetă, preferințele de stil vestimentar și, la fel de important, culoarea părului.

Paleta de culori pentru astfel de ținute în magazinele de profil este suficient de vastă, însă cum să alegi nuanța potrivită în funcție de culoarea părului? Citește mai departe și descoperă care sunt cele mai inspirate combinații de culori pentru a-ți evidenția trăsăturile feminine.

Ținute cu o cromatică potrivită pentru părul blond

Cauți rochii damă potrivite pentru părul blond? Ei bine, va trebui să-ți îndrepți atenția către cele cu nuanțe puternice, însă, atenție, nu țipătoare. Optează pentru un verde smarald care să-ți complimenteze strălucirea părului sau chiar pentru albastru imperial și asigură-te că eviți culori ca portocaliu, roz neon sau galben fosforescent, care pot avea un contrast neplăcut.

În cazul în care ai șuvițe blonde sau părul deschis la culoare, poți opta cu încredere pentru nuanțe pastelate, cum ar fi roz pal, lila sau bleu deschis, care vor completa plăcut și armonios designul, adăugând un aer delicat și romantic ținutei.

Pentru a ieși în evidență, nu sunt de evitat nici nuanțele de albastru azur sau chiar turcoaz. În plus, dacă la toate acestea se adaugă și faptul că ai un ten cu subtonuri reci, astfel de culori vor scoate în evidență frumusețea naturală a trăsăturilor tale, având certitudinea că ai făcut alegerea potrivită.

Ținute cu o cromatică potrivită pentru părul roșcat

Modelul potrivit de rochie este un aspect prioritar, însă nici contrastul său cu nuanța părului nu trebuie ignorat. În cazul în care ai părul roșcat și îți place să acaparezi toată atenția atunci când pășești într-o încăpere, alege ținute în nuanțe pământii, maro, bej sau chiar auriu. La părul roșcat evită pe cât posibil să alegi ținute roz, albastru închis sau chiar gri. Dacă ai părul roșcat deschis la culoare, poți lua în considerare și nuanțele primăvăratice, cum ar fi galbenul auriu, piersica și rozul somon.

Ținute cu o cromatică potrivită pentru părul șaten

La rochiile de damă potrivite pentru părul șaten, ai o gamă variată de opțiuni. Pentru că nuanțele de șaten sunt numeroase, ține cont și de tonul pielii tale. În caz de tonuri calde, culorile cu care nu vei da greș sunt cele măslinii și galbene, iar pentru tonurile reci poți alege ținute în care să predomine albastrul și rozul.

Conform specialiștilor, dacă ai un bronz natural și vrei să-l scoț în evidență, nu te da în lături de la culori precum portocaliu mango, cafea, salvie sau galben spre ocru, pentru că vei arăta impecabil. Pe de altă parte, dacă vrei să ieși în evidență și ai tonuri reci, îndreaptă-ți atenția către nuanțe ca magenta sau roșu aprins.

Pentru a avea certitudinea că achiziționezi o rochie care să ți se potrivească perfect și care să-ți evidențieze toate trăsăturile delicate, indicat ar fi să ții cont de sfaturile amintite mai sus, pentru a te bucura de un stil unic și de o apariție impecabilă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult