Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Noul sezon ”România, te iubesc!” începe duminică. „În zodia codului roșu”, un reportaj realizat de Paul Angelescu

Your browser doesn't support HTML5 video.

Noul sezon ”România, te iubesc!” începe cu o premieră: reportajul pregătit pentru duminica aceasta este proiectat în avanpremieră la Astra Film Festival, prestigiosul festival de film documentar de la Sibiu.

Tema festivalului este urgența climatică, semnalată și în recentul raport ONU. Reportajul lui Paul Angelescu și Mihai Bucșa, ÎN ZODIA CODULUI ROȘU, explorează exact această temă: condiții climatice extreme, în zone tot mai apropiate de România. De la incendiile de vegetație din Grecia, filmate de echipa ”România, te iubesc!” în această vară, la seceta prelungită din Sudul României și sisteme de irigații inexistente sau furate de-a dreptul, reportajul lui Paul Angelescu prezintă fapte pe care nu le mai putem ignora.

Tot în cadrul Astra Film Festival, Alex Dima va prezenta unul dintre reportajele clasice ”România, te iubesc!” cu subiectul defrișărilor ilegale. Lipsa pădurilor contribuie la instalarea fenomenelor meteo extreme și la întreruperea circuitului apei în zonele afectate. Defrișările masive, care continua în țara noastră, sărăcesc moștenirea pe care o lăsăm generațiilor viitoare.

Nu ratați noul sezon ”România, te iubesc!”, duminică, ora 18:00, pe PRO TV.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult