Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un elev din Neamț a stabilit un record mondial la Campionatul Mondial de Telegrafie. România are 14 medalii, din prima zi

Un elev din Piatra Neamț a stabilit un nou record mondial la o probă de la Campionatul Mondial de Telegrafie din Tunisia, competiție la care România a obținut 14 medalii, din care 4 de aur, chiar din prima zi.  

România strălucește la Campionatul Mondial de Telegrafie Viteză din Tunisia, unde a obținut chiar din prima zi 14 medalii, din care 4 de aur, stabilind totodată și un nou record mondial, prin Ianis Scutaru, un elev din Piatra Neamț, scrie Monitorul de Neamț.

În prima zi a Campionatului Mondial de Telegrafie Viteză IARU HST din Tunisia, echipa României a reușit o performanță impresionantă, cucerind 4 medalii de aur, 2 de argint și 8 de bronz.

Printre învingători se numără și patru radioamatori români care au urcat pe podium: Maria Cioflec (YO3-2195/BU) de la CSTA București, Scutaru Ianis Alexandru (YO8YNS) de la CS Ceahlăul Piatra Neamț, Gabriela Ivan (YO8RKQ) de la CSM Iași și Mancaș Alexandru (YO8TTT) de la CSTA Suceava. România ocupă în prezent locul trei în clasamentul mondial, o realizare notabilă pentru echipa noastră.

Citește și
elevi olimpiada
România a obținut patru medalii la Olimpiada Internațională de Informatică. Una este de aur

Un moment special al competiției a fost stabilirea unui nou record mondial la proba RUFZ (primire apel) de către Scutaru Ianis Alexandru, un tânăr talentat din Piatra Neamț, legitimat la CS Ceahlăul.

Ianis și-a doborât propriul record mondial

Cu un scor de 311.192 puncte și o viteză maximă de 1126 de caractere pe minut, Ianis a doborât vechiul său record, stabilind un nou standard la categoria B, incluzând toate grupele de vârstă — juniori, tineret și seniori.

Acesta este elev la Colegiul Național “Petru Rareș” din Piatra Neamț și este antrenat de Gheorghe Paisa – antrenor al lotului României și director executiv al Direcției Județene de Sport Neamț.

Realizările excepționale ale lui Ianis și ale întregii echipe românești demonstrează nu doar pasiunea și dedicarea lor pentru telegrafie, ci și potențialul extraordinar al comunității radioamatorilor din România.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult