Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sute de tineri aleg să facă internshipuri pe timpul verii. Unii primesc 3.000 de lei salariu pe lună

Your browser doesn't support HTML5 video.

În această vară, sute de tineri lasă distracția deoparte și se pregătesc pentru viitoarea carieră.

Vorbim despre cei care au prins stagii de practică sau internship-uri. Norocoșii au ocazia să lucreze pentru universitatea la care învață și sunt plătiţi. Astfel de posturi au fost, însă, puţine, iar concurenţa - mare.

Diana are 23 de ani și în această vară face primul ei internship la spitalul veterinar din cadrul Universităţii de Ştiinţe ale Vieţii din Iaşi. Vrea să devină medic veterinar și este convinsă că această experiență o va ajuta în viitoare carieră.

Diana Iacob, studentă: "Avem foarte multe cazuri clinice, atât de variate. Domnii doctori au foarte mare încredere în noi și avem o responsabilitate uriașă de a avea grijă de aceste animăluțe."

Ca ea, și alți tineri experimentează munca într-un spital de urgență.

Şi în laboratoare este forfotă. Studenţii proaspăt angajaţi fac muncă de cercetare.

Anul acesta au fost scoase la concurs 34 de posturi de internship, cu 8 mai multe faţă de anul trecut. Salariul este de 3.000 de lei, lunar.

Gerard Jităreanu, rectorul USV Iași: "Anul acesta concurența a fost mai mare decât anul trecut, au fost peste 2 pe loc. Am avut între criteriile de bază mediile pe care le-au obținut la învățătură, dar și partea socială, veniturile familiilor.”

Şi la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, studenţii primesc o sumă asemănătoare pentru a supraveghea activitățile elevilor care participă la o școală de vară.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult