Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Scandalul de la Institutul Marius Nasta. Ce pedeapsă a primit un medic rezident, după ce a recunoscut că a luat mită de 4 ori

Your browser doesn't support HTML5 video.

Scandalul de corupție, care a vizat în toamnă chirurgi renumiți de la Institutul Marius Nasta din Capitală, face victime și printre medicii rezidenți. Unul dintre ei a fost condamnat la doi ani de închisoare, cu suspendare.

Rezidentul a recunoscut că a luat o parte din șpaga încasată de la rude și pacienți de către medicul care opera. Nici n-ar fi putut nega, câtă vreme procurorii îi supravegheau pe suspecți, cu camere ascunse, iar unele șpăgi erau împărțite prin transfer bancar.

Tribunalul București l-a condamnat pe rezident la doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Medicul a recunoscut că a primit între 150 și 250 de lei de la patru rude ale unor pacienți operați de doctorul Cristian Paleru, din echipa căruia a făcut parte. De altfel cabinetul medicului era înțesat cu microfoane și camere ascunse care au surprins momentele în care acesta primește plicul cu mită, dar și cele în care vorbește la telefon despre împărțirea ei.

Banii, au stabilit procurorii, erau împărțiți inclusiv prin aplicații bancare mobile.

Prin acordul de recunoaștere a vinovăției validat de judecător, rezidentul care va trebui să presteze și 60 de zile de muncă în folosul comunității a acceptat să i se confiște șpăgi de 800 de lei. Asta în timp ce doctorului Cristian Paleru, care a acceptat la rândul său că s-a îmbogățit din șpăgi primite de la pacienți, i se vor confisca în premieră peste 700.000 de lei. Este diferența între ce au descoperit procurorii în anchetă și veniturile câștigate legal.

Citește și
spaga medici
Reacții în sistemul medical, după ce un medic bănuit că a cerut mită pacienților a murit într-un accident

În acest scandal de corupție, au fost vizați și cei care au mituit medicii de la Institutul Marius Nasta. 32 de pacienți sau rude ale acestora au fost până de curând suspecți. Însă, vor scăpa basma curată, pentru că procurorii au decis să renunțe la urmărirea lor penală.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult