Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pedeapsa primită de preoții care l-au șantajat cu filmări intime pe fostul episcop al Hușilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cei trei preoţi acuzaţi de şantaj, în urmă cu doi ani, de către fostul episcop de Huşi, Corneliu Bârlădeanu, merg la închisoare. Curtea de Apel din Iaşi i-a condamnat definitiv, joi, la pedepse între 3 şi 3 ani şi jumătate de detenţie, cu executare.

Pe partea bisericească, s-a stabilit interdicţia de a sluji cel puţin pentru 5 ani. 

În instanţă, înaltul prelat a susţinut că preoţii i-ar fi cerut bani sau funcţii pentru a nu face publice imagini în care el apărea în ipostaze intime alături de un fost elev al seminarului teologic.

Unul dintre acuzaţi era preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi, un altul era preot de caritate la Spitalul Judeţean Vaslui, iar cel de-al treilea slujea într-o parohie de ţară.

Pe lângă închisoare, cei trei au interdicţia de a profesa pe o perioadă de cinci ani.

În 2017, în urma scandalului fără precedent pentru Biserica Ortodoxă Română declanşat de apariţia imaginilor, fostul episcop al Huşilor, pe numele de mirean Corneliu Onilă, a renunţat la funcţie. Acum este la mănăstirea Văratec, din Neamţ, cu rang de "episcop retras".  

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult