Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Milionarul Victor Micula, condamnat la 2 ani de închisoare cu executare. Decizia nu e definitivă, fapta se prescrie în august

Your browser doesn't support HTML5 video.

Milionarul Victor Micula a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În 2019, Micula junior a tras cu o armă de asalt pe un pod din Oradea.

Sentinţa de acum nu este definitivă.

Procesul a fost declanșat în aprilie 2021, iar Victor Micula, în vârstă de 29 de ani, a fost acuzat de 18 infracţiuni de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

Mai precis, procurorii au arătat că milionarul a tras cu o armă de asalt pe un pod din Oradea în timpul unei curse de maşini, în urmă cu aproape 5 ani. Vorbim de o puşcă letală semiautomată.

Apoi, există dovezi că într-o singură lună, Micula a cumpărat 10 arme și sute de cartușe în valoare de 40.000 euro, prin intermediul unui interpus.

Citește și
Victoras Micula
Victoraș Micula, trimis din nou în judecată. Milionarul, acuzat că a vrut să înşele o firmă de asigurări

În timp ce milionarul a fost condamnat la 2 ani de închisoare, ceilalţi trei inculpaţi din dosar au primit pedepse cu suspendare.

În plus, instanţa a confiscat toate armele şi muniţia găsite la Victor Micula în timpul percheziţiilor.

Verdictul dat de Judecătoria Oradea nu este definitiv şi este foarte posibil ca avocaţii să îl conteste, mai ales că faptele se prescriu în luna august 2024.

S-a ajuns în această situatie pentru că fapta a fost săvârșită acum 6 ani, și a durat trei ani ca dosarul sa fie trimis in instanță, apoi alți trei ca să se judece.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult