Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cazul Sorinei este departe de a se sfârși. Procurorul general atacă decizia instanței

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă care a fost adoptată de o familie de români din Statele Unite, este departe de a se sfârși. 

Magistrații Judecătoriei Slatina au respins solicitarea procurorului general interimar al României, de a i se interzice Sorinei dreptul de a pleca din țară împreună cu familia care a adoptat-o.

Însă partea adversă a anunțat că va face apel în maximum 5 zile.

După mai bine de o oră de deliberări, judecătoria Slatina a decis joi la prânz, să respingă solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Șandru Anamaria, purtător de cuvânt Judecătoria Slatina: "Sentința este cu apel în 5 zile de la comunicare, ea este executorie, alte aspecte cu privire la dosar nu pot să le comentez".

Citește și
Sorina
Cazul Sorinei, tot mai complicat. Motivul pentru care procesul s-a amânat din nou

La instanță, avocata noii familii a Sorinei a venit însoțită și de mama adoptivă a fetiței.

Ramona Sacarin, mama adoptivă: "Sorina a cunoscut oameni de altă calitate, interesați de ea, este fericită, este bucuroasă, nu e tristă, dimpotrivă, întreabă când plecăm".

Clară Istrate, avocatul familiei adoptatoare: "Consilierea se acordă în America conform legii adopției, deja e plătită anticipat, există și acolo consilieri, psihologi vorbitori de limba română, numai noi am identificat vreo 15. Pașaportul nu a venit încă".

Așadar, familia adoptivă a Sorinei spune că vrea să plece spre Statele Unite cu fetița, imediat ce legea română va permite acest lucru.

Însă Procurorul general interimar Bogdan Licu a declarat joi presei că va ataca decizia Judecătoriei Slatina. Astfel ... cazul Sorinei se va prelungi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult