Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sute de părinți au stat la coadă pentru a-și înscrie copiii la grădinițe. „Am stat aici de m-au uitat sfinții”

Your browser doesn't support HTML5 video.

În prima zi de înscriere, la creșe și grădinițe, părinții au stat de cu seara în fața porților, iar alții s-au trezit în zori ca să fie siguri că vor prinde un loc.  

Ministerul Educației amintește însă că nu se aplică regula primului venit. Preșcolarii vor fi admiși în ordinea inversă a vârstei. Din păcate, mulți copii de grupa mică vor rămâne pe dinafară.

Cu copii în brațe sau în cărucioare, ca în fiecare an, zeci de părinți s-au înghesuit să depună primii dosarele, deși au la dispoziție o săptămână să scrie cererile. Unii au furat startul și s-au așezat la coadă și cu 12 ore înainte.

Aici în Popeșți-Leordeni, cozile s-au format încă de duminică seară. Zeci de oameni și-au petrecut noaptea în fața școlii numărul 3 pentru a-și înscrie copiii la cele 3 grădinițe din oraș. Cei care s-au pus la coadă în această dimineață erau deja numărul 70 pe listă și încă nu au reușit să depună documentele.

Reporter: Ați reușit să vă înscrieți?

Citește și
bani gradinita
Îngrijitoare de la o grădiniţă din Cugir, care a cerut unei fetiţe să nu fie obraznică, lovită cu pumnul în faţă de o mămică

Părinte: „Da”.

Reporter: După câte ore?

Părinte: „Au trecut câteva ore. De la 8 dimineața și acum este ora 16:00”.

Părinte: „Mi-am luat de la serviciu o oră că întârzii și am stat aici de m-au uitat sfinții, mă dor picioarele, n-am băut apă”.

Părinții revoltați au dat vina și pe sistemul de înscrieri. La această grădiniță, o singură persoană introducea datele în calculator.

Situația se repetă și la Cluj, unde zeci de oameni au stat și 8 ore în fața instituției să fie siguri că prind un loc. Situația a fost și mai neplăcută pentru mamele care au venit cu copiii, pentru că nu aveau în grija cui să îi lase.

Femeie cu copil în brațe: „Nasoală, dar trăim în România și asta este, așa se întâmplă de obicei. Problema este că nu au copii răbdare, de dimineață erau și mai mulți copii”.

Părinte: „Am fost și de dimineață în jurul orei 9, era coloană până la intersecție în Piața Fraternității și am refuzat să mai stau și am venit acum după-masă, dar cred că nici astăzi șansele nu sunt mai bune”.

Prima etapă de înscrieri durează 3 săptămâni, timp în care cererile depuse sunt procesate în funcție de opțiunile alese, iar în ultima zi, pe 14 iunie, se vor afișa listele cu copiii înscriși și locurile rămase libere, care sunt, de obicei, departe de domiciliul solicitanților.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult