Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Greva generală din educație continuă: marți, un nou protest. Mii de profesori, în marș spre Palatul Cotroceni

Your browser doesn't support HTML5 video.

Greva generală din educație, ajunsă în a cincea zi, a fost completată, în mai multe locuri din țară, cu proteste.

În Sibiu, peste 2.000 de cadre didactice și-au strigat nemulțumirile în fața Prefecturii, într-o manifestare în care au folosit steaguri, tobe și fluiere. Aceeași recuzită au avut-o și peste 1.000 de angajați din învâțământ, care au protestat în Suceava. Profesorii au ieșit în strădă și în Buzău, Arad, Dolj și Timiș. Greva din învățământ va continua și luni.

Piața Victoriei rămâne locul de întâlnire și pentru protestul anunțat pentru ziua de marți, 30 mai, de către angajații din educație. Însă, spre deosebire de manifestările de joi, la care au participat în jur de 14.000 de oameni, de această data, sindicaliștii din educație au reușit să obțină și aprobare de la Primăria Capitalei. Protestatarii vor porni din Piața Victoriei în marș spre Palatul Cotroceni.

În țară au avut loc mai multe manifestări. În Sibiu, au ieșit în stradă aproximativ 2.500 de angajați din educație, iar în Suceava – peste 1.000 de oameni.

Oamenii sunt nemulțumiți de ofertele cu care membrii Guvernului au venit până acum în fața lor și spun că își doresc măriri concrete de salariu, și nu vouchere sau carduri, ceea ce li s-a promis până acum. ,

Citește și
Greva
Greva generală din învățământ continuă. PSD spune că ”nu se poate da ce cer sindicatele”. Ce se întâmplă cu anul școlar

Desi la negocierile de joi liderii de sindicat au cerut majorări salariale de 25%, vineri, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care mărește lefurile cu 10% pentru personalul auxiliar, precum șoferi, contabili sau electricieni.

Aceste măsuri ar urma să intre în vigoare de la 1 iunie. Pe de altă parte, surse politice au declarat că nu ar exista riscul ca acest an școlar să rămână neîncheiat și asta pentru că ”nimeni nu își permite asta”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult