Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Facultatea de Chimie din Iași organizează ateliere pentru liceeni: „Îmi plac experimentele”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Între elevi şi chimie nu prea mai există... chimie. O spun şi cei din bănci şi cei de la catedră.

Drept urmare, ca să îi atragă pe tineri şi să câştige studenţi şi la acest profil, profesorii de la Facultatea de Chimie din Iaşi organizează ateliere interactive pentru liceeni.

În laborator nu se mai pune accentul doar pe teorie, iar experimentele stârnesc reacţii pozitive în rândul elevilor.

Echipaţi corespunzător, elevii de liceu descoperă în laboratorul de chimie al Facultăţii ca această materie îi poate surprinde plăcut, iar cei care îi îndrumă nu sunt profesori, ci chiar studenţii.

Tinerii sunt captivaţi de fiecare experiment, mai ales că aici nu mai stau cu pixul şi caietul în față, ci au ocazia să facă practică.

Citește și
elevi SUA
Mii de elevi s-au întors cu spatele la Casa Albă: ”Nu mai tăcem!”

Elev: „Chimia e foarte interesantă. Îmi plac foarte mult experimentele, pentru că vreau să ştiu care este şi rezultatul acestora."

Reporter: „Ce îţi place la chimie?” Elev: „Experimentele în general."

Tamara Slătineanu, profesor chimie: „Ar trebui simplificată materia, teoretic sunt pasionaţi de chimie, dar nu urmează acest domeniu pentru că sunt alte domenii mai atractive."

La Facultatea de Chimie a Universităţii Alexandru Iona Cuza din Iaşi, numărul studenţilor scade dramatic de la an la an, spun profesorii. Acum, de pildă, sunt doar 70 în primul an, faţă de aproximativ 120, în 2015.

Studentă: „În şcoli şi licee se pune accentul pe partea teoretică, practică mai puţin. Depinde foarte mult cum este predată în liceu."

Reporter: „E şi un domeniu motivant financiar?” Studentă: „Da, în chimia medicală se câştigă bine şi chimia farmaceutică e la fel de bănoasă."

Atelierele de chimie de la facultate, destinate elevilor de liceu, au loc săptămânal şi durează 90 de minute.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult