Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Elevii așteaptă indignați să vadă rezultatele la simularea Evaluării Naționale, însă notele nu vor publicate online

Your browser doesn't support HTML5 video.

180 de mii de elevi de clasa a opta, care au dat simularea Evaluării Naționale, în urmă cu două săptămâni, așteaptă vineri rezultatele. Ministerul Educației a anunțat că notele nu vor fi publicate pe o platformă online, ca la examenul real.

Pe măsură ce trece timpul, crește valul de indignare stârnit de modul în care oficialii din Ministerul Educației îi tratează pe cei care așteaptă rezultatele. Timpul de corectare, de peste 14 zile, a fost de două ori mai mare față de examenele de până acum.

Să nu uităm că există o platformă online folosită la examene, unde copiii își caută notele după un cod pe care l-au primit la finalul probelor. Deși simularea e o repetiție generală a Evaluării Naționale, oficialii n-au dorit să folosească acest site.

Problema e că digitalizarea simulării s-a încheiat pe hârtie. Și ar fi cazul ca fiecare persoană implicată în organizarea simulării să se pună în locul unui copil de 14 ani care așteaptă cu înfrigurare să afle ce a făcut.

Cum află? Până la ora 12 nu știau nici profesorii. Cel mai probabil, notele vor veni pe mail, atașate.

Apoi, vor fi printate și puse la avizierul școlii. Problema este că, în 26 de județe și în București, e vacanță și rămâne ca elevii să afle rezultatele abia luni, dacă nu sunt în oraș și nu e nimeni dispus să îi sune pe toți ori să comunice prin mesaje sau mailuri.

Deocamdată, Ministerul Educației nu a oferit nicio explicație pentru faptul că nu a fost folosită platforma online.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult