Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zidul de susținere a unei străzi s-a prăbușit în curtea unei familii din Brașov. Autoritățile locale au interzis accesul auto

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mare spaimă printre locuitorii cartierului Șchei, din Brașov, după ce o bucată din zidul de susținere a unei străzi s-a prăbușit în curtea unei familii.

Oamenii dau vina pe traficul greu și infiltrațiile de apă, care au șubrezit drumul. Deocamdată, circulația în zonă este oprită.

Abia se înnoptase când, pe strada Traian Moșoiu din Șchei, aproximativ 15 metri din bordură s-au prăbușit pur și simplu, iar bucăți de beton au ajuns peste casa aflată în vale. Localnicii spun că drumul a fost șubrezit de apă și de mașinile de mare tonaj. În urmă cu cinci ani, o altă porțiune din stradă a căzut peste o casă.

Localnică: „Pământul se mișcă aici, e argilos. Nu e piatră. Când plouă vine apă cu pământ de sus, de acolo, de unde s-au făcut vilele acelea”.

Femeie: „Pentru că s-au urcat sus mașinile pline cu tone. Știa că nu are voie. Urcă pentru materiale”.

Citește și
Cele mai importante descoperiri de artă
Cele mai importante descoperiri din artă, design şi arheologie ale anului 2023. FOTO

Autoritățile locale au interzis accesul auto. Mai multe echipe ale primăriei au făcut verificări, dar abia joi va fi prezent și un expert.

Anamaria Lucaci-Degan, fiica proprietarului casei: „Momentan nu ne-au spus nimic. Sunt câteva bucăți care sunt în aer. Este un gol sub stradă”.

Localnică: „Asta e singura noastră cale de acces, și cu piciorul, și cu mașina. Este o situație gravă ce s-a întâmplat și trebuie remediată cât mai repede”.

În funcție de concluziile expertizei, drumul urmează să fie consolidat de primărie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult