Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Cred că se datorează nostalgiei.” Un brad de Cărciun, vechi de 100 de ani, a fost vândut cu 400 de dolari. FOTO

Un brad de Crăciun simplu, de 31 de centimetri, cu 25 de ramuri și 6 suporturi mici pentru lumânări, a fost vândut vineri la licitație cu 3.411 lire sterline (peste 4.000 de dolari).

Prezentat ca fiind „cel mai simplu brad de Crăciun din lume”, acesta a depășit prețul estimat de 60-80 de lire sterline (aproximativ 76-102 dolari), potrivit Hansons Auctioneers, potrivit smithsonianmag.

„Inițial ar fi fost cumpărat cu câțiva bănuți, dar s-a vândut cu mii de euro”, spune Charles Hanson, proprietarul casei de licitații, într-un comunicat. „Este uimitor. Cred că se datorează nostalgiei”.

Copacul a aparținut inițial lui Dorothy Grant, a cărei familie l-a cumpărat pentru casa lor din Leicestershire, Anglia, în 1920. Când l-a văzut pentru prima dată, fetița de 8 ani a fost „extrem de entuziasmată”, potrivit casei de licitații.

Ea i-a decorat crengile cu vată care semăna cu zăpada, deoarece globurile erau o „extravaganță” la acea vreme.

Citește și
copac cazut targ belgia
O femeie a fost ucisă după ce un brad de Crăciun a căzut peste ea în Belgia. Alte două persoane sunt rănite | VIDEO

Grant a prețuit copacul pentru tot restul vieții. Când a murit la vârsta de 101 ani, în 2014, fiica ei de 84 de ani, Shirley Hall, l-a moștenit.

„Vânzătoarea a decis să se despartă de el pentru a onora memoria mamei sale și pentru a se asigura că supraviețuiește ca o amintire umilă a vieții din anii 1920”, spune Hansons Auctioneers.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult