Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un grup de elevi a cântat despre nașterea Domnului în faimoasa Peșteră a Muierilor. Mii de lilieci au asistat cuminți

Your browser doesn't support HTML5 video.

Colindele s-au auzit altfel duminică, la Baia de Fier, în Gorj. Un grup de elevi inimoși a cântat despre nașterea Domnului în faimoasa Peșteră a Muierilor. Nu doar acustica a fost deosebită, ci și audiența.

La doi pași de colindători si de spectatorii lor au stat cuminți mii de lilieci. Pentru că în sezonul rece hibernează, vietățile n-au părut deloc deranjate.

Cântecele au fost interpretate de elevi ai Liceului de Artă din Târgu Jiu. Iar în peștera transformată în sală de concerte a intrat oricine a dorit.

Localnică: „Vream să aud cu urechile mele cum se aude muzica în peșteră, e extraordinar, nu se poate compara, băiatul meu participă la foarte multe festivaluri, concursuri, dar nu egalează, o emoție extraordinară. ”

Dumitru Pasăre, profesor de muzică: „E un lucru excepțional. Acustica – excepțională și mă bucur că liliecii au fost de partea noastră, au stat cuminți, le-a plăcut. ”

După concertul de colinde din peșteră a urmat un alt spectacol, mult mai mare, afară, unde autoritățile au organizat și un târg gastronomic al pensiunilor din zonă.

Turiștii nu s-au lăsat prea mult îndemnați si au trecut la degustări.

Baia de Fier este de câțiva ani stațiune turistică de interes local. Numărul unităților de cazare se apropie de 100 acum.

Nicolae Dumitrescu, administrator pensiune: „Proprietarii de pensiuni din Baia de Fier au înființat asociația Turism în Oltenia montană, e doar un început, să dezvoltăm și mai mult această zonă frumoasă.”

Dumitru Turbăceanu, primar Baia de Fier: „Se pot aduce multe venituri, nu neapărat la bugetul local, ci și proprii, la pensiuni, făbricuțe.”

Colindătorii le-au cântat până la finalul zilei grupurilor de turiști care au venit să viziteze Baia de Fier.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult