Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Testul prin care un influencer specializat în tehnologie a demonstrat că utilizatorii TikTok sunt spionați. Ce a descoperit

Un influencer american specializat în tehnologie a demonstrat că TikTok urmărește activitatea de pe telefoanele mobile ale utilizatorilor.  

Interzicerea TikTok pe dispozitivele guvernamentale în SUA și apoi pe dispozitivele de serviciu de la Comisia Europeană reprezintă doar primul val de măsuri care vizează platforma de socializare.

Influencerul Liron Segev a făcut trei teste pentru a vedea dacă TikTok colectează date și în afara folosirii aplicației - căutare pe Google; instalarea unor aplicații de dating; schimbarea locației. El a folosit un telefon nou cu sistem de operare Android, l-a resetat, după care a creat un nou cont de Gmail, apoi a instalat doar TikTok. Aplicația i-a sugerat la început conținut aleatoriu și impersonal.

Primul test. El a încercat să vadă ce se întâmplă dacă intră pe Google și caută ceva anume. A intrat pe Chrome și a scris "Cum să văruiești o casă", a intrat pe câteva site-uri sugerate, a citit câteva articole evitând să accepte cookies și a simulat că e interesat de acest subiect.

Când a revenit pe TikTok, aplicația i-a sugerat inițial clipuri de divertisment. La a doua accesare pe TikTok i-au fost sugerate clipuri despre cum să-ți faci singur reparații și decorațiuni în casă. Din opt clipuri, doar trei erau pe alte teme.

Citește și
TikTok
Cehia consideră TikTok o amenințare pentru securitatea națională. Ce se va întâmpla cu rețeaua de socializare chineză

Citește mai multe pe spotmedia.ro.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult