Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Spor de noxe și spor de metrou pentru angajații Metrorex care lucrează în birourile de la etajul 9 al Palatului CFR

Metrorex plătește sporuri de noxe și de metrou inclusiv angajaților săi de la birourile aflate la etajul 9 al Palatului CFR, arată un raport al Curții de Conturi. Conducerea companiei de stat și sindicatul încearcă acum să remedieze situația.

Mulți angajați ai Metrorex care lucrează în birourile de la etajul 9 al Palatului CFR primesc la salarii sporuri de noxe și de metrou, chiar dacă nu au muncit niciodată în subteran, arată Club Feroviar.

Acum, conducerea companiei bucureștene de stat și trei reprezentanți ai Unitatea- Sindicatul Liber în Metrou (USLM) au înființat o comisie care să analizeze cum se vor aplica sporul de noxe și sporul de metrou pentru cei aproximativ 6.000 de angajați.

Directorul general al Metrorex, Mariana Miclăuș, a trimis o adresă către președintele USLM, Marian Artimon, în care i se comunică faptul că inspectorii Curții de Conturi a României au realizat în perioada martie-octombrie 2023 un raport de audit cu tema ”Controlul situației, evoluţiei şi modului de administrare a patrimoniului public şi privat al statului, precum și legalitatea realizării veniturilor și a efectuării cheltuielilor”.

Raportul respectiv a verificat modul de acordare a unor sporuri, cum ar fi acordarea sporului de metrou fără stabilirea criteriilor de repartizare pe locuri de muncă/funcții. De asemenea, a fost verificată și acordarea sporului de noxe fără stabilirea acestor criterii.

Citește și
Metrou Bucuresti
Cele mai frumoase stații de metrou din București și istoricul lor. De ce este stația Politehnica unică în lume
 

Articolul integral poate fi citit pe ClubFeroviar.ro.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult