Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pufoșenia națională. „Pisica Transilvană”, prima rasă românească recunoscută mondial. „Nu scot gheruțele, sunt incredibile”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Prima rasă românească de pisici a fost recunoscută la nivel mondial de cele mai mari federații internaționale de specialitate.

Este vorba despre „Pisica Transilvană”, care a apărut în mod natural, în Munții Carpați. Rasa este omologată deocamdată, parțial. Decizia definitivă, se va lua peste doi ani, când se va naște a 4-a generație de pui.

Proaspăt omologată de entitatea care a inventat conceptul de rase la pisici, „Pisica Transilvană” este o rasă de patrimoniu, bazată pe liniile de sânge pur găsite în munții Carpați.

Seamănă cu un lup și are o blana cenușie, numită și blană de tip carpatic.

Alexandru Elian, director de expoziții, clubul felin: „Cu extremitățile mai deschise la culoare fața de siameze, care le au mai închise, au o blană care e un fel de sare și piper, alb cu negru, fire de alb lângă fire de negru. Am mai descoperit că au un temperament absolut aparte, o pisică din libertate poate să fie destul de agresivă, aceste pisici nu sunt deloc agresive, aceste pisici nu scot gheruțele, sunt absolut incredibile”.

Citește și
femeie pisica
Povestea impresionantă a unei pisici din SUA. Cum a reușit să parcurgă aproape 1.300 de km după ce s-a pierdut în natură

O expertă în genetica pisicilor recunoscută la nivel mondial a observat pentru prima dată specia și a rugat federațiile romanești să se ocupe de studiul acesteia.

Alexandru Elian: „Extrem de sănătoase, cu bagaj genetic extrem de bun. Două federații internaționale au proceduri pentrur recunoașterea și înregistrarea raselor care țin de pedictibilitate, sănătate, parte genetică, cum se diferențiază de alte rase. Sunt multe lucruri care se iau în considerare până când se poate pirmi aprobarea finală. Noi suntem în acest moment în faza în care suntem la a 3-a generație. Trebuie să ajungem la 4 generații pentru a obține recunoașterea finală”.

Rasa este populară în Europa și deja există grupuri dedicate ei. Pe de alta parte, avem patru rase de câini omologate. Chiar săptămână trecută a fost recunoscut „Ciobănescul Romănesc Corb”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult